profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels startēs priekšā visiem arī Singapūrā

Go4speed 24.09.2011 - 12:14 Fetels startēs priekšā visiem arī Singapūrā
Foto: Scanpix/Reuters

Sebastians Fetels ar „Red Bull" arī Singapūras F1 lielās balvas izcīņu uzsāks no pirmās starta pozīcijas, jo spēja uzrādīt pārliecinoši labāko laiku kvalifikācijā. Mākslīgā apgaismojuma trasē vēl pirmajā starta rindā Fetela komandas biedrs Marks Vēbers.

Trešā un ceturtā vieta abiem „Mclaren" pilotiem Džensonam Batonam un Luisam Hamiltonam, kurš savu pozīciju nodrošināja ar vienu ātru apli. Tālāk startā stāvēs Fernando Alonso un Felipe Masa („Ferrari"), kas nespēja pienācīgi konkurēt ar „Red Bull" un „Mclaren". Arī tālākajās pirmā desmitnieka rindās blakus stāvēs komandas biedri. Ceturtajā rindā „Mercedes" braucēji Niko Rosbergs un Mihaels Šūmahers, bet piektajā „Force India" piloti Adrians Zutils un Pols di Resta, kas šajā trasē iepriekš nebija braucis.

Kopumā līderi savu pārsvaru un ātrumu pierādīja jau pirmajā kvalifikācijas kārtā, kad visi līderi jau vairākas minūtes pirms atļautā laika beigām bija nodrošinājuši iespēju turpināt cīņu. Pēdējās sekundēs nepaveicās „Renault" pilotam Vitālijam Petrovam, kuru noslēdzošajā ātrajā aplī apsteidza komandas biedrs Bruno Senna.

Visu nedēļas nogali piloti izaicināja likteni mēģinot pēc iespējas efektīvāk izmantot augstās trases apmales, līdz „Sauber" braucējs Kamui Kobajaši otrajā kvalifikācijas kārtā ar visiem riteņiem lielā ātrumā uztriecās vienai virsū. Pēc sadursmes ar sienu formula bija zaudējusi priekšējos riteņus un vienu aizmugurējo, līdz ar to trasē uzreiz izkāra sarkanos karogus un kvalifikāciju pārtrauca. Pēc tam līderi bez aizķeršanās spēja pārliecinoši iekļūt noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā.

Trešās kvalifikācijas daļas sākumā ar tehniskām ķibelēm saskaras Felipe Masa ar „Ferrari", līdz ar to nespēja uzstādīt apļa laiku, ko gan izdarīja ar otro piegājienu. Mazliet ar apļa laikiem pārrēķinājās Mihaela Šūmahera komanda, jo septiņkārtējais čempions trasē izbrauca, taču nepaguva uzsākt lidojošo apli. Kvalifikācijas ātrākais braucējs Sebastians Fetels gan visi bija izrēķinājis precīzi un pēdējo lidojošo apli pat varēja nebeigt ar pilnu ātrumu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png