profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels uzvar arī "Ferrari" teritorijā

Go4speed 11.09.2011 - 22:48 Fetels uzvar arī "Ferrari" teritorijā
Foto: Scanpix/Lapresse

Pārliecinošu uzvaru F1 Itālijas lielajā balvā izcīnīja šajā sezonā dominējošais Sebastians Fetels („Red Bull"), kas spēja atgūt startā zaudēto līderpozīciju un finišēt visiem priekšā. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa „Mclaren" pilots Džensons Batons, kas veica vairākus apdzīšanas manevrus, tai skaitā tiekot priekšā Fernando Alonso („Ferrari"), kas izcīnīja trešo vietu.

Pirmais aiz goda pjedestāla palika Luiss Hamiltons („Mclaren"), kas pēdējos metros noķēra savu konkurentu Alonso, Tomēr garām tuk neizdevās. Piektā vieta F1 leģendai Mihaelam Šūmaheram ar „Mercedes", bet sestā vieta viņa bijušajam komandas biedram Fellipem Masam („Ferrari"). Septītais Haime Alguersuari („Toro Rosso"), astotais Pols di Resta („Force India"). Pirmos punktus savā Formula 1 karjerā par devīto vietu izdevās izcīnīt Bruno Sennam („Renault") un pirmos desmitnieku noslēdza Sebastians Buemi ar („Toro Rosso")

Sacensību iesākumā lielisks starts Fernando Alonso, kas visus pirmajā taisnē spēja apsteigt pa iekšējo malu. Tikmēr peletona vidū pamatīga avārija ar vairāku formulu iesaistīšanos un trasē devās drošības mašīna. Arī pēc sacensību atsākšanās piloti brauca ļoti aktīvi. Fetelam izdevās atgūt sacensību vadību, sadūrās Vēbers ar Masu, bet veterāns Mihaels Šūmahers brauca trešajā vietā. Tieši vācietis sacensību sākumā kameru uzmanību pievērsa sev, jo ilgstoši spēja noturēt aizmugurē abas „Mclaren" formulas, veicot vairākus lieliskus aizsardzības manevrus.

Pēc riepu maiņas otrajā vietā esošo Alonso izdevās noķert Batonam, tomēr nopietnus apdzīšanas manevrus neveica. Vietu sadalījumu izdevās izmainīt tikai pēc nākamā boksu apmeklējuma, kad britam izdevās tikt garām spāņa „Ferrari". Sacensību noslēgumā apdzīšanas manevru veica Bruno Senna, kas apsteidza Sebastianu Buemi. Tikmēr pirmajam trijniekam tuvojās Luiss Hamiltons, tomēr pēdējais izrāviens bija mazliet par vēlu un pilotu vietu sadalījums vairs nemainījās.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png