profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Notikumiem bagātās sacensībās atkal ātrākais Fetels

Go4speed 28.08.2011 - 15:12 Notikumiem bagātās sacensībās atkal ātrākais Fetels
Foto: Scanpix/Lapresse

Lielisku uzvaru F1 Beļģijas lielās balvas izcīņā izcīnīja Sebastians Fetels („Red Bull"), kas zaudējot savu pozīciju vairākkārtīgi tomēr spēja pierādīt, ka ir ātrāks par pārējiem. Otrajā vietā vācieša komandas biedrs Marks Vēbers, kam šīs sacīkstes arī bija pietiekami raibas.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Džensons Batons („Mclaren"), kas sacīkšu izskaņā spēja noķert un apdzīt ātrāko „Ferrari" braucēju Fernando Alonso. Tālāk pavisam klusu tuvu līderiem pielavījās veterāns Mihaels Šūmahers („Mercedes"), kam šis bija labākais sasniegums ilgā laika posmā un līdz ar to vācietis pasniedza sev lielisku balvu 20 gadu jubilejā kopš pievienošanās F1. Šūmahera komandas biedrs Niko Rosbergs finišēja uzreiz aiz viņa sestajā vietā.

Septītajā vietā „Force India" braucējs Adrians Zutils, astotais Fellipe Massa ar „Ferrari", bet devītais krievu pilots Vitālijs Petrovs („Renault"). Pirmo desmitnieku noslēdza un vienu kopvērtējuma punktu ieguva Pastors Maldonado ar „Williams" formulu.

Daudz notiku uzreiz jau sacensību sākumā, kad lēnajam Markam Vēberam pašaujas garām vairāki piloti. Tajā pat laikā lielisks starts izdodas Niko Rosbergam, kas jau pēc pirmajiem līkumiem izvirzās vadībā, tomēr jau nākamajā aplī Fetels savu vietu atgūst. Vairākas vietas augšā paceļas arī abi „Ferrari" piloti. Kvalifikācijas pārsteigumi Haime Algersuari („Toro Rosso") un Bruno Senna („Renault") jau startā sadūrās viens ar otru, kas abiem liedza cīnīties par labiem rezultātiem.

Izcils starts Mihaelam Šūmaheram, kas no pēdējās vietas jau pēc pirmajiem apļiem klauvēja pie pirmā desmitnieka robežas.

Pēc sešiem nobrauktiem apļiem pirmajā boksu apmeklējumā dodas līderis Fetels, kas neilgi pirms tam komandai ziņoja par grūtībām ar priekšējām riepām, līdz ar to cīnu par pirmo vietu atstājot Alonso un Rosberga starpā. Jau nākamajā aplī Alonso izvirzījās sacīkšu vadībā. Tomēr tuvākajos apļos boksos dodas arī abi „Ferrari" braucēji un Hamiltons, līdz ar to Fetels atkal izvirzās vadībā, bet komanda viņam ziņo, ka riepas sāk pārkarst.

Cīņā par ceturto vietu Hamiltons saduras ar Kobajashi un trasē dodas drošības mašīna. Šo brīdi izmanto Fetels, kas dodas boksos un atgriežas trasē aiz Alonso un Vēbera. Vācietis jaunās riepas izmantoja jau pirmajos apļos pēc sacīkšu atsākšanās, kad īsā brīdī Fetels jau pirmajā vietā un attālinājās no visiem sekotājiem.

Nākamais no līderiem boksos dodas Alonso un viņam seko visi pārējie, līdz ar to būtiskas izmaiņas līderu izkārtojumā nenotika. Tomēr Marks Vēbers kļuva krietni ātrāks un strauji pietuvojās Fernando Alonso un arī bez sarežģījumiem to apdzina, izvirzoties otrajā vietā. Tāpat divus apļus līdz beigām spānim garām tika arī Džensons Batons un līdz finišam pirmais trijnieks vairs nemainījās.

Beļģijas lielās balvas rezultāti:

Vieta Pilots Komanda Laiks
1 Sebastians Fetels Red Bull
2 Marks Vēbers Red Bull +3.7
3 Džensons Batons Mclaren +9.6
4 Fernando Alonso Ferrari +13
5 Mihaels Šūmahers Mercedes +47.4
6 Niko Rosbergs Mercedes +48.6
7 Adians Zutils Force India +59.7
8 Felipe Masa Ferrari +66
9 Vitālijs Petrovs Renault +71.9
10 Pastors Maldonado Williams +77.6
11 Pols di Resta Force India +83.9
12 Kamui Kobajaši Sauber +91.9
13 Bruno Senna Renault +92.9
14 Jarno Trulli Lotus +1 aplis
15 Heiki Kovalainens Lotus +1 aplis
16 Rubens Baričello Williams +1 aplis
17 Džeroms d'Ambrosio Virgin +1 aplis
18 Timo Gloks Virgin +1 aplis
19 Vitantonio Liuci HRT +1 aplis

Serhio Perezs Sauber +17 apļi

Daniels Rikiardo HRT +31 aplis

Luiss Hamiltons Mclaren +32 apļi

Sebastians Buemi Toro Rosso +38 apļi

Haime Alguersuari Toro Rosso +44 apļi



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png