profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vācijas WRC kvalifikācijā ātrākais Latvala, Mikelsenam rallijs beidzies

Mārtiņš Jankovskis 21.08.2013 - 20:44 Vācijas WRC kvalifikācijā ātrākais Latvala, Mikelsenam rallijs beidzies
Foto: Citroen Racing

Ceturtdien ar pirmajiem diviem ātrumposmiem tiks dots starts Vācijas WRC asfalta rallijam. Trešdien no rīta sportisti aizvadīja kvalifikācijas braucienus, kuros ātrāko laiku uzrādīja soms Jari Mati Latvala. 4,55 kilometrus garajā posmā viņš spāni Dani Sordo apsteidza par 0,7 sekundēm. Trešais palika beļģis Tjerī Noivils.

''Kad rallijs sāksies pa īstam, tad redzēsim patieso ainu, taču domāju, ka no šiem kvalifikācijas braucieniem es ieguvu vērtīgu informāciju. Mašīna ir kārtībā un viss ir labi, taču rallijs būs smags. Iziešu uz starta, atbrīvošos un redzēsim, kas sanāks,'' pēc kvalifikācijas atzina Latvala.


Miko Hirvonens. Foto: Citroen Racing

Diemžēl īsi pirms kvalifikācijas brauciena noskaidrojās, ka šajā rallijā tomēr nestartēs norvēģis Andreass Mikelsens. Izrādās, ka viņa stūrmanim joprojām ir problēmas ar muguru, tāpēc nolemts neriskēt ar sportista veselību un izlaist šo ralliju. Lai arī bija doma Mikelsenam līdzās ielikt citu stūrmani, beigās nolemts tomēr tā nedarīt. ''Būtu riskanti Mikelsenam šajā posmā braukt ar jaunu stūrmani, jo Mikelsens pirms šīs sezonas nomainīja savu stenogrammu, kuru šobrīd vislabāk izprot viņa šī brīža stūrmanis,'' saka VW komandas vadītājs Josts Kapito.

Nožēlu pauda arī pats pilots, taču viņš apzinās, ka veselība ir pirmajā vietā. ''Žēl, ka nevarēsim braukt komandas mājas rallijā, taču veselība ir pirmajā vietā,'' saka Andreass Mikelsens, kurš tagad sola atbalstīt komandu, cik vien to spēs.


Foto: rally-mania.cz

Kopā sportistiem četrās dienās būs jāveic 16 posmi ar kopējo garumu 371 kilometrs. Smagākā diena solās būt sestdiena, kad sportistiem būs jāveic 153 kilometri. Dalību šim rallijam apstiprinājušas 76 ekipāžas, kuru vidū būs arī divas igauņu ekipāžas - Sanders Pērns (Ford Fiesta R2) un Karls Krūda (Ford Fiesta R5).


Foto: rally-mania.cz

Ja ieskatāmies Vācijas rallija vēsturē, tad pēdējos desmit gados šeit praktiski uzvarējis tikai viens cilvēks - Sebastjans Lēbs, kura kontā deviņi panākumi. 2011.gadā šeit ātrākais bija Sebastjans Ožjē, kurš skaitās viens no galvenajiem favorītiem šī gada rallijā.

Kvalifikācija:


Kvalifikācijas rallija rezultāti:

1. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo WRC  
2:23.5
2. Dani Sordo Citroen DS3 WRC +0.7
3. Thierry Neuville Ford Fiesta WRC +0.8
4. Sebastien Ogier Volkswagen Polo WRC +1.4
5. Evgeny Novikov Ford Fiesta WRC +1.6
6. Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRC +2.0
7. Mads Ostberg Ford Fiesta WRC +2.2
8. P-G Andersson Ford Fiesta WRC +2.8
9. Nasser Al-Attiyah Ford Fiesta WRC +5.4
10. Michal Kosciuszko 
Ford Fiesta WRC +5.7

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png