profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumas nerimst - Alonso uz Red Bull, Raikonens atgriežas Ferrari?

Artūrs Virbulis 20.08.2013 - 19:20 Baumas nerimst - Alonso uz Red Bull, Raikonens atgriežas Ferrari?
Alonso unRaikonens nākamgad varētu būt komandas biedri. Foto: Ferrari

Kā jau ierasts, vasaras pauze pirmajā formulā tiek aizpildīta ar baumām un spekulācijām par to, kādas maiņas un rokādes varētu notikt vadošajās komandās. Šogad galvenās divas tēmas ir - kas ieņems brīvo „Red Bull" pilota vietu un kurā komandā nākamgad startēs Kimi Raikonens?

Uz abiem jautājumiem vienlaicīgi atbildēt varētu, sakot, ka Raikonens no 2014. gada kļūs par „Red Bull" pilotu un Sebastiana Fetela komandas biedru, tomēr šāds variants no baumām pirms pāris dienam ticis izslēgts. „Sarunas ar „Red Bull" nebija veiksmīgas un pirms kāda laika tika pārtrauktas. Kimi 2014. gadā nebrauks „Red Bull" sastāvā," tā medijiem izteicies somu autosportista menedžeris Stīvs Robertsons.

Raikonens ilgu laiku skaitījās kā galvenais pretendents uz aktuālo Marka Vēbera posteni, kurš pēc šīs sezonas pametīs „Red Bull" un pirmo formulu, lai kopā ar „Porsche" startētu Lemānas 24 stundu sacensībās un līdzīgās izturības sacīkstēs. Pēc šī paziņojuma palielinās „Toro Rosso" pilota Daniela Rikjardo cerības no austriešu jauniešu sastāva pacelties uz galveno komandu un ieņemt otrā braucēja statusu blakus trīskārtējam pasaules čempionam Sebastianam Fetelam.


Alonso pētot „Red Bull" formulu. Foto: AP

Tomēr nerimstas runas arī par iespējamu super-darījumu, kurā „Ferrari" braucējs Fernando Alonso varētu pamest nekonkurētspējīgo itāļu komandu un pievienoties līderiem „Red Bull". Spānis jau vairākas reizes sūdzējies par „Ferrari" formulas lēnumu, par ko izpelnījies „Ferrari" prezidenta Luka di Montecemolo dusmas. Iespējamība šādam scenārijam nav liela, tomēr nedz Alonso, nedz „Red Bull" šajā sakarā neko nav teikuši.

Tikmēr Kimi Raikonenam bez „Red Bull" ir vēl divas reālas opcijas, kur nākamgad turpināt savu F1 karjeru. Viena versija ir palikt „Lotus" sastāvā, tomēr pret to runā komandas finansiālais stāvoklis. Kā atzinis pats Kimi Raikonens, tad „Lotus" kavējoties ar algu izmaksāšanu: „Tur ir kāda problēma. Tas jau bija pagājušajā gadā, un tagad atkal. Tas nav ideāli." Komandas vadītājs Ēriks Buljē somu zvaigzni labprāt paturētu komandas rindās, tomēr ne par katru cenu: „Ja mēs viņu nevarēsim atļauties, tad es viņu negribu, jo citādi viņš mums kritīs uz nerviem."


Vai Raikonens varētu atgriezties komandā, kura viņu 2008. gadā patrieca? Foto: Ferrari

Vairāki zinātāji, to starpā bijušais „Jordan" komandas vadītājs un tagadējais „BBC" eksperts Edijs Džordans mēļo, ka mēs nākamgad varētu sagaidīt Raikonena atgriešanos „Ferrari" sastāvā, vai nu aizstājot Felipi Masu vai, kā iepriekš minēts, Fernando Alonso. „Ferrari" gan pagaidām šādu opciju noliedz, sakot, ka „šī ir tā pati situācija kā pagājušajā gadā. Ne vien Kimi, bet arī citi braucēji tiek saistīti ar „Ferrari" komandu. Mūsu prioritāte šobrīd ir sagatavot labu auto priekš Fernando un Felipes. Lēmums par 2014. gada sastāvu tiks pieņemts atbilstošā brīdī un tas vēl nav iestājies".

„Kimi ir brīvs cilvēks. Viņam vēl aizvien ir vairākas iespējas. Aiz kulisēm daudz kas notiek, un es esmu diezgan pārliecināts, ka viņš nākamgad brauks pirmajā formulā. Līdz komandas paziņos, kurš nākamgad kur startēs, mans uzdevums ir runāt ar visām komandām un skatīties, kas ir piedāvājumā," tā baumas par Raikonena pāriešanu uz „Ferrari" komentē viņa menedžeris. Zinot to, ka sarunas ar „Red Bull" ir pārtrauktas un ka „Mercedes" un „McLaren" brīvu vietu nav, vienīgā Raikonenam atbilstošā opcija bez „Lotus" būtu „Ferrari".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png