profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijusī F1 zvaigzne Huans Pablo Montoija izmests no NASCAR komandas

Artūrs Virbulis 19.08.2013 - 19:30 Bijusī F1 zvaigzne Huans Pablo Montoija izmests no NASCAR komandas
Huans Pablo Montoija. Foto: xpbimages

Bijusī F1 zvaigzne Huans Pablo Montoija pēdējos septiņus gadus startējis amerikāņu populārākajā autosporta seriālā NASCAR, tomēr nu šai avantūrai pienācis gals, jo „Earnhardt Ganassi Racing" komanda nolēmusi nepagarināt līgumu ar 37 gadus veco kolumbieti. Autosporta pasaule par šo soli ir pārsteigta, tikmēr Montoija uzsver, ka beidzot vēlas iekāpt „uzvarētāju spēkratā".

Par Montoijas „izmešanu" no Čipa Ganasi vadītās komandas amerikāņu mediji sāka rakstīt pagājušās nedēļas vidū, tomēr oficiāli šīs runas apstiprinājās piektdienā, kad kolumbiešu pilots sniedza interviju par aiziešanu no „Earnhardt Ganassi Racing" un iespējamajiem nākotnes plāniem. Jāatzīmē, ka komandu pametīs vien pēc šīs sezonas, nevis tūlīt, kas nozīmē, ka viņam priekšā vēl 13 posmi NASCAR seriālā.


Montoijas NASCAR auto ar 42. numuru. Foto: NASCAR

„Ja godīgi, tad es to zināju jau labu laiku, jo jau iepriekš šogad viņiem bija opcija (pagarināt līgumu), bet viņi to neizmantoja. Es zināju, kas notiek un ka, iespējams, nākamajā sezonā viss ies citā virzienā. To viņi šonedēļ apstiprināja un tas arī viss. Protams, es no sākuma biju vīlies, bet tas nav nekas traks. Mēs gribējām uzvarēt sacensības un tas nenotika. Šī maiņa mums visiem nāks par labu," tā aiziešanu no savas ilggadīgās NASCAR komandas komentē Huans Pablo Montoija.

Par saviem nākotnes plāniem Montoijam skaidrības vēl nav, tomēr viņam ir skaidrs, ko viņš vēlas: „Es zinu tikai to, ka es gribu sēdēt uzvarēt spējīgā spēkratā. Šie septiņi gadi pie „Ganassi" man sagādāja prieku, tomēr dienas beigās es vēlos uzvarēt sacensībās." Uz jautājumiem, vai viņš nākamgad brauks NASCAR vai tomēr IndyCars seriālā, viņš atbildēja vienādi: „Es nezinu, to mēs redzēsim. Kā jau teicu, mana prioritāte ir uzvarētāju auto."


Montoija izcīnot savu CART titulu 1999. gadā. Foto: Chip Ganassi Racing

NASCAR uz nākamo sezonu nav daudz brīvu vietu uz potenciāliem uzvarētāju auto, un uz šīm pāris vietām ir ļoti spēcīga konkurence. Tādēļ pamatots ir pieņēmums, ka kolumbiešu zvaigzne pēc 13 gadu pauzes varētu atgriezties amerikāņu F1 ekvivalentā jeb IndyCars seriālā. „Es esmu ar pāris cilvēkiem runājis. Es negribu ieslīgt detaļās, bet ir pāris cilvēki, kuriem ir interese. IndyCars tehnoloģija droši vien nav tik attīstīta kā pirmajā formulā, par to man baiļu nav," savu iespējamo atgriešanos pie formulas stūres komentē Montoija, piebilstot, ka „mana sirds vienmēr ir bijusi formulu sportā".

Jāatceras, ka pirms savas spilgtās, bet īsās F1 karjeras kolumbiešu pilots divus gadus startēja CART seriālā, kas ir IndyCars priekšgājējs. Savā debijas sezonā 1999. gadā Montoija izcīnīja čempiona titulu, un, pateicoties saviem panākumiem un agresīvajam braukšanas stilam, ASV iemantoja plašu popularitāti. Tālāk sekoja tehnisku neveiksmju pilna sezona un pāreja uz F1 2001. gadā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png