profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Reinim Nitišam tehniskas problēmas un sestā vieta Atlantas Global Rallycross posmā

Go4speed 11.08.2013 - 18:41 Reinim Nitišam tehniskas problēmas un sestā vieta Atlantas Global Rallycross posmā
GRC Lites sacīkstēs jau 4. reizi uzvarēja soms Joni Vimans. Foto: Matthew Kalish

10. augustā Reinis Nitišs Atlantā aizvadīja Global Rallycross čempionāta posmu - savu otro vizīti ASV rallijkrosā. Latvijas sportists finālā palika sestais, piedzīvojot tehniskas problēmas.

Kā ziņo mājaslapa Autocross.lv, brīvajos treniņos pirmajā sesijā Reinis uzrādīja trešo rezultātu, piekāpjoties vienīgi sezonas līderim Joni Vimanam un Kevinam Eriksonam. Pēc otrās sesijas Reinis bija sestajā vietā, taču pozīcijas no otrās līdz septītajai atradās 0,5 sekunžu robežās.

Trases uzlabošanas darbu dēļ kvalifikācija tika atcelta, bet grupas un starta vietas tika noteiktas ar izlozes palīdzību. Reiņa roka nebija veiksmīga - viņš izlozēja pēdējo vietu. Reinim nācās startēt otrajā kvalifikācijas grupā, no otrās rindas ārmalas. Tomēr kvalifikācijas braucienā Reinis ieguva trešo vietu, kas nozīmēja startu no B fināla pirmās rindas.

Pēcāk Nitišam izdevās izcīnīt uzvaru B finālā, kas ļāva viņam kvalificēties A finālam no piektās starta pozīcijas.

Diemžēl daudzsološo finālu izbojāja tehniskas problēmas - brīdī, kad Nitišs atradās trešajā pozīcijā, mašīnai sāka kāpt temperatūra, kā rezultātā trešajā aplī motora vadības bloks ierobežoja apgriezienus pie 5000. Tas ļāva konkurentiem taisnē vienkārši aizbraukt garām latviešu sportistam.

Pats Reinis savā Twitter kontā atzīst: "Protams, priecāties nav par ko. Abās Amerikas gonkās veiksme nebija ar mums. Tomēr ir sajūta, ka man šeit vēl ir nepabeigtas lietas. Esmu ļoti motivēts atgriezties stiprāks kā jebkad un parādīt savu ātrumu!"

Kā jau iepriekš ziņojām, arī savās debijas sacīkstēs ASV Reinim Nitišam neizdevās parādīt savu labāko sniegumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png