profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

12 pasaules čempiona tituli vienā komandā (VIDEO)

Artūrs Virbulis 07.08.2013 - 19:15 12 pasaules čempiona tituli vienā komandā (VIDEO)
Sebastjans Lēbs un Ivans Millers. Foto: Citroen

Pirms divām nedēļām Citroen kopā ar Sebastjanu Lēbu prezentēja savu jauno Citroen C-Elysee sacīkšu automobili, ar kuru no 2014. gada startēs pasaules salona automobiļu čempionātā (WTCC). Aktuāls gan palika jautājums, kurš vai kuri kļūs par leģendārā Lēba komandas biedru/-iem. Tagad jautājums ir atklāts - otro automobili līdzās Lēbam stūrēs trīskārtējais WTCC čempions Ivans Millers.

Tādējādi franču komanda uz starta izies ar divām franču autosporta zvaigznēm - deviņkārtējo WRC čempionu Sebastjanu Lēbu un trīskārtējo WTCC čempionu Ivanu Milleru, kurš uz doto brīdi ir arī šīs WTCC sezonas līderis. Citroen komandā līdz ar to turpmākos divus gadus kopā startēs ļoti pieredzējuši autosportisti, jo Lēbs sasniedzis 39 gadu vecumu, bet Milleram jau ir 43 gadi.


Citroen C-Elysee WTCC. Foto: Citroen

Millera vecums gan Citroen autosporta nodaļas vadītājam Īvam Meitonam šaubas nerada: „Citroen vienmēr ir tiecies uz to, lai parakstītu līgumus ar pašiem labākajiem braucējiem. Mūsu jaunajam WTCC izaicinājumam esam izvirzījuši ļoti mērķtiecīgus mērķus.Un pilots ar tādu pieredzi kā Ivanam, mums ļoti palīdzēs spert ātrus attīstības soļus."

Turpinot Meitons skaidro, ka „Ivans šosezon parādījis, ka viņš ir savu iespēju visaugstākajā punktā un ka viņa izsalkums pēc panākumiem vēl nekad nav bijis tik liels. Tāpat viņš veidos ļoti labu atskaites punktu Sebastjanam Lēbam. Viņi abi nāk no viena reģiona un viens otru pazīst jau labu laiku. Viņu savstarpējā cieņa dos ļoti daudz komandas saturēšanā".


Citroen C-Elysee WTCC. Foto: Citroen

Jaunais Citroen WTCC komandas pilots Ivans Millers atzīst, ka „tas ir liels gods no 2014. gada pārstāvēt Citroen. Kā rallija fans es vienmēr precīzi esmu sekojis līdzi tam, cik panākumiem bagāti Citroen un Sebastjans WRC bija. Tas ir fantastiski, ka ražotājs ar tik lieliem panākumiem tagad stāsies jauna izaicinājuma priekšā. Un tas disciplīnā, kurā viņiem viss vēl jāmācās".

„Tomēr tā nav pirmā reize, kad es pievienojos komandai, kurai šajā kategorijā bijusi maza pieredze. Un es priecājos par to, ka caur savu braucēja lomu un ar savām zināšanām varēšu dot aktīvu ieguldījumu veiksmīgas komandas izveidošanā," tā Millers, kurš līdz šim startējis Seat un Chevrolet rūpnīcas komandās, un šogad startē privātās „RML" komandas sastāvā.

Lēba un Millera pirmais kopīgais Citroen WTCC video:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png