profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišam X Games sacīkšu finālā kuriozs un piektā vieta

Go4speed 05.08.2013 - 10:17 Nitišam X Games sacīkšu finālā kuriozs un piektā vieta
Foto: No sportista privātā arhīva

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs X Games sacīkstēs Losandželosā guva piekto vietu Global Rallycross SuperCar Lites sacensībā. Debitējot ASV seriālā Reinis bija arī pjedestāla pozīciju pretendents.

Reinis Nitišs, pirmo reizi startējot Lites sacīkstēs ASV, jau pēc pirmajiem treniņiem tika uzskatīts par vienu no pjedestāla pozīciju pretendentiem, lai gan trase, automašīna un sacensību specifika Reinim bija sveša.

Kvalifikācijas braucienā Nitišs finišēja trešajā vietā pēc tam, kad nelielu izkustēšanos starta brīdī tiesneši formulēja kā pāragru startu un Reinim bija jāizcieš apstāšanās sods. Trasē atgriezies ceturtajā vietā, latvietis apdzina vienu no konkurentiem, finišēja trešais un kvalificējās finālbraucienam no trešās starta rindas.


Foto: No sportista privātā arhīva

Finālbraucienā pēc starta pirmajā pagriezienā Nitišs bija trešajā vietā, taču tobrīd ar dubļiem tika aizmests mašīnas priekšējais logs, turklāt dubļu kārta salauza loga tīrītāju un Reinis sliktas redzamības apstākļos līdz finišam noturēja piekto pozīciju.

''Finālā starts bija labs, biju jau trešais. Taču tad no priekšā braucošajām mašīnām man nenormāli tika aizmests mašīnas logs. Diemžēl logu tīrītāji nestrādāja un, braucot braucot ar vaļējām siksnām un skatoties pa sānu logu, finišēju piektais. Pirmais piedzīvojums aizvadīts! Paldies visiem, kuri juta līdzi. Cerēju uz ko labāku, bet piektā vieta ir super rezultāts pēc finālā piedzīvotā. Lielākais prieks, ka esam pietiekami ātri, lai cīnītos arī par uzvarām Amerikā! Tas dod "dopingu" pirms Atlantas nākamnedēļ,'' tā pēc sacensībām savā Twitter kontā izteicās Reinis Nitišs.


Foto: No sportista privātā arhīva

Global RallyCross SuperCar Lites sacensībās rallijkrosa braucēji startē ar vienādām, Olsbergs MSE komandas gatavotām pilnpiedziņas Ford Fiesta automašīnām. Reiņa Nitiša komanda atzīst, ka, sacīkstēs, debitējot ar tikko uzbūvētu automašīnu, daudz bija jāstrādā ne tikai pie pilotēšanas apgūšanas, bet arī tehnikas pilnveidošanas - mašīna jāregulē, jānovērš nelielas nianses, kas šķietami ir sīkumi, tomēr izšķirošos brīžos traucē sportistam sasniegt optimālu rezultātu.

Komanda ar piedzīvoto Losandželosā ir apmierināta un gatavojas nākamajai cīņai ASV jau šajā nedēļas nogalē, kad Nitišs aizvadīts otro Lites sacīksti Atlantā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png