profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons ātrākais un Ungārijas F1 startēs priekšā Fetelam

Go4speed 27.07.2013 - 16:20 Hamiltons ātrākais un Ungārijas F1 startēs priekšā Fetelam
Foto: Scanpix/Reuters

Atkal lielisku rezultātu F1 sacensību kvalifikācijā sestdien uzrādīja „Mercedes" formulas. Ungārijas Lielās balvas izcīņā svētdien no pirmās starta vietas trasē dosies Luiss Hamiltons, kurš tikai par četrām sekundes simtdaļām apsteidza sezonas līderi Sebastianu Fetelu.

Trešās kvalifikācijas sākumā Fetels uzrādīja krietni ātrāku rezultātu nekā jebkurš cits pilots, taču savā noslēdzošajā lidojošajā aplī Hamiltonam izdevās vācieti nobīdīt uz otro vietu, par ko izrādīja neviltotu pārsteigumu pēc rezultāta saņemšanas no komandas vadības pa radio.

Trešajā vietā kvalificējās „Lotus" braucējs Romēns Grožāns un līdz ar to atkal izdosies startēs priekšā savam titulētajam komandas biedram Kimi Raikonenam, kurš sev priekšā palaida arī ātrāko „Ferrari" pilotu Fernando Alonso un Niko Rosbergu („Mercedes").

Sezonas vicelīderim Alonso un trešās vietas īpašniekam Raikonenam sacensībās būs pamatīgi jācīnās, lai sasniegtu vismaz pjedestālu. Tajā pat laikā palīdzību varētu sniegt karstie laika apstākļi, jo „Lotus" un „Ferrari"  tiek pieskaitīti pie riepām saudzīgām mašīnām.

Pirmajā desmitniekā iekļuva arī Felipe Massa („Ferrari"), kam septītā vieta. Astotais Daniels Rikiardo („Toro Rosso"), bet devītais Serhio Perezs („Mclaren"), kurš izvēlējies citādu riepu stratēģiju un pirmajos apļos dosies ar cietākā sastāva riepām, kamēr pārējie startēs ar mīkstākām riepām.

Pirmo desmitnieku noslēdz Marks Vēbers („Red Bull"). Austrālietim kārtējo reizi problēmas ar formulu. Šoreiz nedarbojās Vēbera KERS sistēma, līdz ar to noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā viņš ātro apli vispār neveica.

Svētdien sacensības sāksies 15:00 pēc Latvijas laika un tiek prognozēts pamatīgs karstums, kad gaiss iesils virs 30 grādiem pēc Celsija, bet asfalta temperatūra varētu sasniegt pat 50 grādus.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png