profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sebastjans Lēbs WTCC seriālā startēs ar budžeta klases Citroen (VIDEO)

Artūrs Virbulis 25.07.2013 - 18:31 Sebastjans Lēbs WTCC seriālā startēs ar budžeta klases Citroen (VIDEO)
Citroen C-Elysee WTCC. Foto: Citroen

Pirms mēneša Citroen paziņoja, ka ar Sebastjanu Lēbu priekšgalā no 2014. gada startēs pasaules salona automobiļu čempionātā (WTCC). Tagad francūži prezentējuši savu jauno kaujas mašīnu, ar kuru deviņkārtējais rallija čempions no nākamā gada dosies uzvaru medībās.

Par pamatu autošosejas sacīkšu automobilim izvēlēts franču ražotāja budžeta modelis Citroen C-Elysee, un tas darīts, protams, ar komerciālu nodomu. „Šī izvēle skaidri uzsver mūsu apņēmību autosportu izmantot mūsu komerciālās attīstības atbalstam. Ar sacensībām Dienvidamerikā, Marokā, Ķīnā un Krievijā WTCC ir patiesi globāls kalendārs," tā modeļa izvēli komentē Citroen vadītājs Frederiks Banzets.

Tomēr, kā atzīst Citroen tehniskais direktors Havjērs Mestelans-Pinons, auto arī tehniskā ziņā ir derīgs autosportam: „Aerodinamikas ziņā šis modelis ir perfekts. Tāpat mums arī ir izdevis dažādās komponentes vienkārši pielāgot automobilim. Tā kā šis ir mūsu pirmais autošosejas spēkrats, tad mēs bieži vien paši apšaubām savus lēmumus. Tomēr tieši tas to visu padara par īpaši aizraujošu izaicinājumu."


Citroen C-Elysee apveltīts ar iespaidīgu antispārnu. Foto: Citroen

Citroen C-Elysee sacīkšu auto atbilst jaunajiem WTCC noteikumiem, kas stāsies spēkā no nākamā 2014. gadā un kas paredz priekšējo antispārnu, lielāku aizmugurējo antispārnu un 18 collu diskus. Tādējādi automobilis kopumā izskatās agresīvāks par esošajiem WTCC modeļiem. Galvenais jaunums gan ir palielinātā jauda, jo no Citroen DS3 WRC aizlienētais 1,6 litru turbo dzinējs attīstīs 385 zirgspēkus un 400 Nm.

Rallija zvaigzne Sebastjans Lēbs šobrīd ir vienīgais apstiprinātais Citroen WTCC komandas pilots, tomēr zināms, ka francūži 2014. gadā cīņā par punktiem dosies vismaz ar diviem Citroen C-Elysee spēkratiem. Līdz ar prezentāciju internetā ievietots arī pirmais video, kurā auto redzams kustībā. Tomēr īstie testi vēl drīzumā tikai sākšoties, jo auto vēl atrodas izstrādes stadijā. Oficiāla Citroen C-Elysee prezentācija plašākas publikas priekšā paredzēta septembrī Frankfurtes starptautiskajā auto izstādē.

Video ar pirmo Citroen C-Elysee braucienu:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png