profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2014.gada WRC kalendārā tiks iekļauts jauns posms, latvieši, iespējams, var berzēt rokas

Mārtiņš Jankovskis 12.07.2013 - 07:00 2014.gada WRC kalendārā tiks iekļauts jauns posms, latvieši, iespējams, var berzēt rokas
Jari Mati Latvala izstājās pēdējā Polijas rallija ātrumposmā. Foto: Mārtiņš Jankovskis

FIA Rallija komisijas vadītājs Jarmo Mahonens paziņojis, ka nākamā gada pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā būs jauns posms. Kā ziņo portāls autosport.com, tad uz iekļūšanu WRC kalendārā pretendē Brazīlijas, Ķīnas un Polijas ralliji.

Šobrīd Latvijai divi tuvākie WRC posmi ir Somijas un Zviedrijas ralliji. Katru gadu uz Somijas WRC brauc simtiem latviešu rallija skatītāji (uz Zviedriju mazāk, jo tur notiek ziemas rallijs), taču, iespējams, nākamgad jau būs divi ralliji, uz kuriem varēs doties un skatīties pasaules ātrākos rallija braucējus.


Sebastjans Ožjē vēl Citroen komandas sastāvā. Foto: ewrc.cz

Šobrīd klīst runas, ka, visticamāk, no šiem trīs rallijiem WRC varētu atgriezties Polijas WRC rallijs, kurš pirms tam noticis divas reizes (1973. un 2009. gadā). Par labu Polijas rallijam runā arī tas, ka šobrīd WRC ļoti skaļi sevi pieteicis poļu braucējs Roberts Kubica, kurš fanu vidū ir ļoti pieprasīts.

Šogad septembrī Polijā tiks aizvadīts Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kuram arī no FIA puses tiks pievērsta liela uzmanība. Nav izslēgts, ka WRC parādīsies arī Brazīlijas un Ķīnas ralliji, bet, visticamāk, tas notiks nedaudz vēlāk.


Dani Sordo. Foto: ewrc.cz

''Mēs nevēlamies WRC iekļaut pagaidu rallijus, tāpēc arī mēs nākamā gada kalendāru (tas bija jāpaziņo jūnijā) paziņosim nedaudz vēlāk. Mēs vēlamies, lai kalendārs būtu pilnīgs. Paredzams, ka tajā tiks iekļauts kāds no šiem trijiem kandidātrallijiem,'' saka Jarmo Mahonens.


Foto: ewrc.cz

Atgādināsim, ka 2009. gada Polijas WRC rallijā startēja 48 ekipāžas, kur dalībnieku sastāvs nebija spēcīgs. Par uzvarētāju toreiz kļuva soms Miko Hirvonens, kurš par minūti apsteidza Dani Sordo.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png