profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alonso iesaka Fetelam pievienoties Ferrari komandai

Artūrs Virbulis 10.07.2013 - 20:25 Alonso iesaka Fetelam pievienoties Ferrari komandai
Alonso un Fetels. Foto: xpbimages

Sebastians Fetels ir pēdējo trīs gadu F1 čempions, kā arī šobrīd pārliecinošs 2013. gada sezonas kopvērtējuma līderis. Visus sasniegumus vācu pilots ir sasniedzis „Red Bull" komandā, tādēļ vairāki pirmās formulas dalībnieki izteikušies, ka Fetelam būtu laiks mainīt komandu.

Lai arī trīskārtējam F1 čempionam ar „Red Bull" ir līgums līdz 2015. gada beigām, pagājušajā sezonā vairakkārt izskanēja baumas par to, ka Fetels tuvāko gadu laikā varētu pievienoties leģendārajai „Ferrari" komandai. Pats čempions iespēju kādreiz braukt itāļu sastāvā nav noliedzis, tomēr, kā galvenais šķērslis līdz šim medijos figurējis „Ferrari" līderis Fernando Alonso, kuram sev blakus labāk patīk redzēt vājāku braucēju (šobrīd - Felipe Masa).


Vai Fetels arī Ferrari komandā varētu rādīt slaveno pirmās vietas pirkstu? Foto: xpbimages

Tomēr kā divkārtējais F1 čempions Alonso nesenā intervijā atzinis, viņš pat Fetelam ieteiktu pāriet uz „Ferrari". „Katram lielam čempionam būtu jābrauc „Ferrari" sastāvā, ja tāda iespēja rodas. Tas attiecas arī uz Sebastianu. Pirmā formula bez „Ferrari" nav iedomājama. Uz citām komandām tas neattiecas, jo tās nāk un iet. Daži auto ražotāji ienāk un pēc tam atkal aizmūk. Tas pats ar privātām vai enerģijas ražotāju komandām. Bet „Ferrari" ir vienmēr šeit," itāļu komandas nozīmi skaidro Fernando Alonso.

Uz jautājumu, vai viņš Fetelu spētu iedomāties kā komandas biedru, spānis atbild apstiprinoši: „Kāpēc ne? Es domāju, ka mēs viens otru respektējam un komandai tas būtu tikai labi, ja mēs abi brauktu kopā. Kaut vai tādēļ, ka mēs spētu maksimizēt gan auto veiktspēju, gan komandas punktu skaitu. Fakts ir, ka es vēl vairākus gadus braukšu „Ferrari" sastāvā un akceptēšu jebkuru komandas biedru, ko „Ferrari" vēlēsies. Arī kombināciju ar Sebastianu."


Vitmāršs starp Fetelu un Hamiltonu. Foto: xpbimages

Līdzīgās domās ir arī „McLaren" komandas vadītājs Martins Vitmāršs, kurš uzskata, ka, braucot „Red Bull" komandā, Fetels nekad nekļūs par leģendu. „Sebastians ir iespaidīgs braucējs. Bet viņš nekad neiegūs atbilstošu atzinību, kamēr viņš brauks „Red Bull" sastāvā. Viņam viņi būtu jāpamet un jāiet uz citu komandu," tā Martins Vitmāršs, kurš ar „citu komandu" domā tādas tradīcijām bagātas vienības kā „Ferrari", „Williams" un, protams, arī „McLaren".

Fetela pāreja uz kādu citu komandu šobrīd ir tīrā spekulācija, tomēr simtprocentīgi ir skaidrs, ka vācu čempionam nākamgad būs jauns komandas biedrs, jo Marks Vēbers pametīs pirmo formulu. Un pavisam reāla iespēja ir, ka tas varētu būt ne viens cits kā 2007. gada čempions Kimi Raikonens. Vēsajam somam, kurš gan pagājušogad, gan šogad demonstrē stabilu un ātru sniegumu, šobrīd rokās ir visas kārtis, jo „Lotus" komanda viņu labprāt paturētu, tomēr arī „Red Bull" pēc Raikonena vārdiem ir izteicis piedāvājumu.

F1 kopvērtējums pēc 9. no 19 posmiem:
1. Sebastians Fetels, Red Bull, 157 punkti
2. Fernando Alonso, Ferrari, 123 punkti
3. Kimi Raikonens, Lotus, 116 punkti
4. Luiss Hamiltons, Mercedes, 99 punkti
5. Marks Vēbers, Red Bull, 93 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png