profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viru rallijā uzvar Gross, Lukjaņukam smaga avārija (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 06.07.2013 - 19:18 Viru rallijā uzvar Gross, Lukjaņukam smaga avārija (FOTO)
Lukjaņuka automašīna pēc avārijas. Foto: instagram.com/lehus_arnautov/#

Igaunijas pilsētā Rakverē noslēdzies Igaunijas rallija čempionāta trešais posms - Viru rallijs. Pēc rallija pirmās dienas pārliecinošā vadībā bija Gross, kuram sekoja Ots Tanaks (+25.5) un Timu Korge (+29.1). No latviešiem visaugstāk bija Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe, kuri kopvērtējumā ieņēma 18. vietu, bet E11 klasē mūsu ekipāža atradās otrajā vietā.


Vorobjova automašīnas defekts. Foto: www.facebook.com/janis.vorobjovs.9

Diemžēl otrās dienas pirmajā posmā Vorobjovs bija spiests izstāties, jo viņa automašīnai nolūza plauktam skrūve, kas stiprinās pie virsbūves. Taču kopvērtējumā visiem pa priekšu turpināja braukt Gross, kuram sekoja Tanaks un Lukjaņuks. Diemžēl desmitajā posmā Lukjaņuks kādā asā līkumā iebrauca krietni par ātru un sekoja smaga avārija. Par laimi, sportisti traumas neguva.


Lukjaņuka automašīna pēc avārijas. Foto: instagram.com/lehus_arnautov/# 


Lukjaņuka automašīna pēc avārijas. Foto: instagram.com/lehus_arnautov/#

''Lukjaņukam un viņa stūrmanim viss kārtībā - nekādu problēmu. Mēģinot ķert konkurentus, kādā no līkumiem, kur bija diezgan mitrs, tika iebraukts krietni par ātru un sekoja avārija. Sākumā tas pirmais iespaids bija traks, taču, apskatot auto sīkāk, mašīna ir labojama, lai arī, protams, smagi izskatās. Tagad darba būs daudz, bet diez vai, ka viņš nākamajā rallijā brauks ar šo mašīnu. Mums ir jauna mašīna," tā sarunā ar portālu Go4speed pēc rallija teica ASRT komandas vadītājs Ainārs Igaveņš. Uz jautājumu, vai Tanaks šajā rallijā bija ķerams, Ainārs nobeidza: "Tanakam šī ir vieta, kur viņš trenējas, tāpēc Tanaku šeit neviens neapdzīs.''


Rallija uzvarētājs Georgs Gross. Foto: Twitter

Līdz ar to beigās pārliecinošu uzvaru izcīnīja Gross, otrais palika Tanaks (+48.0), bet trešais paliks Korge (+1:28.2). Lielisks rezultāts Emīlam Blūmam/Andrim Mālniekam, kuri A6 klasē finišēja trešajā vietā, no otrās atpaliekot tikai 0,3 sekundes. Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons.

''Otrās dienas sākumā braucām ar ļoti sliktām riepām, bet četrus posmus pirms beigām salocījām mašīnas aizmugurējo tiltu, un arī priekšējo plauktu nedaudz salocījām. Tā arī turpinājām braukt, jo gribējās finišēt. Šajā rallijā apguvu jaunu stenogrammu (tagad tā ir precīzāka un var pabraukt ātrāk), ko man iemācīja skolotājs Jānis Vorobjovs. Žēl, ka mašīnu nedaudz sabojājām. Rūgtums par otro vietu? Nē, nav, jo mēs uz rezultātu tā īsti nemaz neskatījāmies, jo uzdevums bija finišēt. Pagājušajā gadā Igaunijā trīs reizes braucu un nevienu reizi nesanāca finišēt. Tagad beidzot tas izdevies. Lai arī klases līderim beigās zaudējām ļoti daudz, nav tā, ka igauņi ir galvastiesu pārāki par mums. Ja būtu jaunas riepas, rezultāts būtu cits. Nākamajā rallijā visi sāksim no vienādām pozīcijām,'' pēc rallija portālam atzina Emīls Blūms.


Jaunzema/Kaņepa-Kalniņa automašīna servisa parkā pēc pārsistā riteņa. Foto: No sportista privātā arhīva

Diemžēl finišu nesasniedza Rolands Jaunzems/Oskars Kaņeps-Kalniņš, kurus pievīla ātrumkārba. ''Šīs dienas pirmajā ātrumposma pārsitām priekšējo riepu un pēc taisnes asā līkumā ieslīdējām grāvī, jo mašīna nestūrēja. Trūka pieredze, jo tagad sapratām, ka vajadzēja uzreiz stāties malā un mainīt riteni. Kamēr izvilkām auto no grāvja, pagāja daudz laika, taču organizatori atļāva startēt un mēs to arī darījām. Diemžēl devītajā posmā pazuda trešais un ceturtais ātrums, tāpēc mēs pēc finiša devāmies atpakaļ uz servisa parku un izstājāmies. Kopumā rallija interesants, taču smags priekš tehnikas. Kopumā viss labi, jo guvu jaunu pieredzi,'' tā atzina Rolands Jaunzems.

Rallija rezultāti:
1. G.Gross Ford Focus WRC 1:01:47.9
2. O.Tanaks Subaru Impreza +48.0
3. T.Korge Mitsubishi Lancer Evo IX  +1:28.2
4. R.Aus Mitsubishi Lancer Evo IX +1:41.6
5. R.Jēts Mitsubishi Lancer Evo X  +2:52.1
6. S.Plangi Mitsubishi Lancer
+3:21.2
7. M.Abrams Mitsubishi Lancer Evo X
+3:41.4
... ... ... ... ...
19. E.Blūms Ford Fiesta R2 +10:20.8
21. G.Lielkājis Ford Fiesta R2 +10:38.8

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png