profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons Nirburgringā startēs pirmais

Go4speed 06.07.2013 - 16:27 Hamiltons Nirburgringā startēs pirmais
Foto: Scanpix/Reuters

Lielisku apli Vācijas Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā veica Luiss Hamiltons ("Mercedes") un svētdien startēs no pirmās pozīcijas. Turpat blakus britam startēs sezonas līderis un mājinieks Sebastians Fetels („Red Bull"), kurš žurnālistiem apgalvoja, ka formula ir labā kondīcijā un sacensībās noteikti cīnīsies par uzvaru.

Otrajā starta rindā stāsies Marks Vēbers („Red Bull"), kurš cieši seko abiem līderiem, kaut arī lidojošā apļa vidū bija visiem priekšā. Pēc kvalifikācijas Vēbers spēja tikai raustīt plecus neizpratnē par laika zaudēšanu trases otrajā daļā. Blakus austrālietim startēs „Lotus" braucējs Kimi Raikonens, kurš kā ierasts cer sacensību laikā labāk par citiem sataupīt riepas.

Tūlīt aiz soma viņa komandas biedrs Romēns Grožāns, kuram vairākas sacensības bez punktiem pēc kārtas un svētdien labas iespējas cīnīties par punktiem. Tālāk Dāvids Rikiardo ar „Toro Rosso" formulu.

Septītajā un astotajā vietā kvalifikācija „Ferrari" piloti, kuri, sacensību stratēģijas dēļ, noslēdzošajā kvalifikācijas daļā trasē devās ar cietākā sastāva riepām, līdz ar to ātrumā ar līderiem cīnīties nespēja. Savstarpējās sacīkstēs ātrākais izrādījās Felipe Massa.

Devītajā un desmitajā vietā Džensons Batons („Mclaren") un Niko Hulkenbergs („Sauber"). Abi piloti noslēdzošajā kvalifikācijas daļā izvēlējās doties trasē tikai iesildīšanās aplī, taču lidojošos apļus nevieca.

Tajā pat laikā šīs sezonas kvalifikācijas vairākkārtējs uzvarētājs Niko Rosbergs („Mercedes") otrajā kvalifikācijas kārtā uzstādīja vienu apļa laiku un atlikušās minūtes nosēdēja boksos, tomēr pārējie piloti viņu atstāja tikai 11.vietā, līdz ar to liegta cīņa par pirmo starta vietu.

Vācijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien, pulksten 15:00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png