profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Citroen WTCC sastāvu varētu papildināt izbijusi F1 zvaigzne

Artūrs Virbulis 03.07.2013 - 19:20 Citroen WTCC sastāvu varētu papildināt izbijusi F1 zvaigzne
Roberts Kubica. Foto: Citroen

Citroen un Sebastjans Lēbs pirms nedēļas paziņoja par to, ka sākot ar 2014. gadu kopīgi startēs WTCC autošosejas seriālā. Atklāts pagaidām palicis vien jautājums par Lēba komandas biedriem, jo Citroen paziņojumā uzsvēra, ka WTCC uz starta izies ar vairākām automašīnām.

Kā viens no potenciālajiem Lēba komandas biedriem tiek minēts izbijušais poļu F1 pilots Roberts Kubica, kurš jau kopš pagājušā gada startē dažādās rallija sacensībās. Šosezon viņš veiksmīgi ņem dalību WRC čempionāta WRC22 ieskaitē, kurā uzvarējis divos no trim posmiem, kuros šosezon startējis.

Citroen rallija komandas vadītājs Īvs Meitons, kurš vadīs arī Citroen WTCC programmu, atzinis, ka cer uz iespējamu Kubicas pievienošanos Citroen komandas autošosejas projektā. „Uz doto brīdi nav konkrēta plāna, bet, ja tev ir tāds braucējs kā Roberts, tev viņam noteikti jāuzdod šāds jautājums," tā Īvs Meitons.


Kubica pie Citroen WRC stūres. Foto: AP

Turpinot viņš skaidro, ka „uz doto brīdi šāda jautājuma vēl nav, jo viņš šobrīd koncentrējas uz ralliju, tomēr pēc tam mēs vēl redzēsim. Ja tas nebūs neiespējami, tad mēs centīsimies Robertu sarunāt uz vismaz vienu posmu". Jāatzīmē, ka Kubica vēl jūt sekas no 2011. gada rallija avārijas, kuras laikā viņš guva smagus labās rokas savainojumus, tādēļ viņš WRC2 klasē ar īpašu atļauju drīkst braukt ar pie stūres novietotiem ātrumpārslēgiem.

„Nav iespējams pateikt, vai viņam braukšana sagādās grūtības (fiziski), pirms vēl nav veikts neviens testa brauciens. WRC 2 mums ir ļauts izmantot ātrumpārslēgus pie stūres, un, ja mēs nonāksim līdz salona automobiļa sacensībām, tad mēs lūgsim to pašu. Mums ir arī idejas, kā saņemt padomus no Roberta nevis braucot, bet vienkārši ieklausoties viņa autošosejas pieredzē," tā par Kubicas iespējamo devumu izsakās Citroen vadītājs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png