profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krītot no riteņa, rallija ekipāžas stūrmanis gūst traumu

Mārtiņš Jankovskis 02.07.2013 - 06:20 Krītot no riteņa, rallija ekipāžas stūrmanis gūst traumu
Sebastjana Ožjē stūrmanis Žiljēns Ingrasija. Foto: Volkswagen Motorsport

Pēc veiksmīgā Sardīnijas WRC rallija, kurā uzvaru izcīnīja Sebastjans Ožjē, viņa stūrmanis Žiljēns Ingrasija devās uz blakus esošo Korsikas salu. Tur Ingrasija aizvadīja treniņus ar kalnu velosipēdu, taču diemžēl kādā no treniņiem sportists krita un savainoja atslēgas kaulu. Pēc medicīniskajām pārbaudēm tika secināts, ka sportistam jāveic operācija, kas tādējādi viņam liegs piedalīties šajā nedēļas nogalē gaidāmajos testos Vācijā.


Komandas mehāniķi novēl stūrmanim ātrāku izveseļošanos. Foto: Twitter

''Tas bija šoks, kad uzzinājām šos jaunumus. Visi kā viens komandā  Ingrasijam novēl ātrāku atveseļošanos. Esmu pārliecināts, ka viņš būs  atpakaļ jau uz nākamo WRC posmu, kas notiks Somijā,'' tā portālam  maxrally.com saka VW komandas vadītājs Josts Kapito.

''Tās nav labas ziņas, taču labākais ir tas, ka viņš drīz atveseļosies. Viņš man piezvanīja uzreiz pēc kritiena, un Žiljēns izklausījās pārliecināts, ka Somijas rallijā viņš jau būs kopā ar mums,'' saka Sebastjans Ožjē, kurš šobrīd ir pārliecinoš WRC līderis.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad autosportisti krīt no velosipēdiem un gūst traumas. Arī Sebastjans Lēbs savā laikā ir kritis un iedzīvojies līdzīgā savainojumā.


Ožjē un Ingrasija trasē. Foto: Volkswagen Motorsport

Zināms, ka gaidāmajos asfalta testos Vācijā Žiljēnu aizstās Nikolas Klingers. ''Esmu priecīgs, ka viņi padomāja par mani, taču biju bēdīgs, kad saņēmu zvanu no Ingrasijas, kurš man zvanīja uzreiz pēc negadījuma. Viņš man teica: ''Niko, man ir liela problēma. Nokritu no riteņa un nevarēšu piedalīties testos.'' Tā man ir lieliska iespēja, taču gribētu, lai tas notiktu savādākā veidā, jo Ingrasija ir labs puisis un man ir žēl, ka viņam notika tāda nelaime," saka Nikolas Klingers.


Nikolas Klingers. Foto: maxrally.com

37 gadus vecais Klingers ir pieredzējis stūrmanis, jo 2008.gadā viņš palīdzēja Nikolasam Volūzam izcīnīt IRC čempiontitulu. Pēdējā laikā Klingers kopā ar Žiljēnu Morīnu Francijas rallijos startē ar Ford Fiesta RS WRC automašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png