profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilhs atgriežas pie formulas stūres un kļūst par treneri

Mārtiņš Jankovskis 02.07.2013 - 06:28 Šlēgelmilhs atgriežas pie formulas stūres un kļūst par treneri
Haralds Šlēgelmilhs. Foto: Jānis Saļms, Go4speed

Pagājušajā nedēļā nelielā sarunā ar Haraldu Šlēgelmilhu pilots ieminējās, ka šonedēļ pēc ilgāka laika atkal sēdīsies pie formulas stūres. Vēlā pirmdienas vakarā pilots sarunā ar Go4speed pastāstīja par saviem tuvākajiem plāniem sīkāk.

''Šajās dienās Austrijā (Red Bull Ring trasē) kā treneris un inženieris palīdzu vienam arābu sportistam, kurš brauc ar Formula Master. Pēc tam ceturtdien došos uz Ungāriju, kur pats aizvadīšu testus ar Formulu 3. Sanāks gan pašam atsvaidzināt braukšanas prasmes, gan arī izlīdzēt komandai. Šai vienībai bija nepieciešams braucējs, kuram ir pieredze un sapratne, tāpēc viņi mani uzaicināja uz šiem testiem. Šie abi pasākumi notiek vienas komandas ietvaros," iesāk Haralds Šlēgelmilhs.


Pagājušā gadā Šlēgelmilhs piedalījās F2 sacensībās. Foto: Jānis Saļms, Go4speed

''Jā, nepierasti, ka es tik jauns un jau mācu braukt citus, taču tajā pašā laikā man pieredze ir liela. Man prieks, ka savas zināšanas varu nodot tālāk."

Haralds atzīst, ka viņu ar šo komandu saista nākotnes plāni, taču, kādi, par to pilots vēl nevēlējās teikt. ''Saistībā ar šo komandu mums ir zināmi nākotnes plāni, tāpēc redzēs, kā viss izvērtīsies. Pirmā aktivitāte ir šie testi un tad jau redzēs tālāk. Ceru, ka šie nebūs vienīgie testi. Ar F3 formulu pēdējo reizi braucu 2009.gadā, tāpēc būs interesanti. Jāsaka, ka šī ir formula, ar kuru man visvairāk paticis braukt," turpina Šlēgelmilhs.


Haralds Šlēgelmilhs pie F3 formula stūres. Foto: Formula 3 Euro Series

Uz jautājumu, vai pēc testiem nevar notikt tā, ka komanda piedāvā Haraldam vietu komandā, pilots turpina. ''Nav izslēgts tāds scenārijs, ka pēc testiem viņi man piedāvās aizvadīt kādas sacensības, taču jāsaka, ka man uz to baigi nevelk. Protams, būtu interesanti, taču tas nav tas (braukšana F3 čempionātā), uz ko es ļoti tagad raujos."

Lai arī šobrīd Haralds pievērsies formulas lietām, pilots par ralliju nav aizmirsis. ''Šobrīd rallijs nedaudz nolikts maliņā, jo daudz darba pie šī projekta. Taču braukt rallijā gribu vēl. Arī atbalstītāji grib, lai es braucu, taču, kur un kad es varētu braukt, šobrīd skaidrības nav. Iespējams, par to lielāka skaidrība varētu būt jau drīz," saka Šlēgelmilhs.


Šlēgelmilhs/Pumpurs Talsu pilsētas ielās. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sarunas nobeigumā, jautājot, vai mēs drīzumā Haraldu varētu redzēt startējam kādā asfalta rallijā, pilots nobeidza: ''Tāds arī bija tas sākotnējais mērķis - nobraukt Talsus, saprast, kas tāds rallijs ir un tad iet tālāk. Domāju, ka to (braukt asfalta rallijā) arī sanāks realizēt, par ko būtu ļoti priecīgs, jo asfalts man tomēr ir vistuvākais," nobeidz sportists ar kuru, runājot par rallija lietām, varēja just, ka viņam acis deg un vēlēšanās ir liela.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png