profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 riepu drāmā Lielbritānijā uzvaru svin Niko Rosbergs

Artūrs Virbulis 30.06.2013 - 17:29 F1 riepu drāmā Lielbritānijā uzvaru svin Niko Rosbergs
Foto: xpbimages

Šodien Silverstounas trasē norisinājās ļoti aizraujoša F1 Lielbritānijas lielās balvas izcīņa, kurā triumfēja „Mercedes" pilots Niko Rosbergs. Raksturīgākais vārdu savienojums šīm sacensībām bija „riepu defekts", jo veseliem četriem pilotiem, to starpā līderim Luisam Hamiltonam („Mercedes"), tās sacensību gaitā pārplīsa.

Sacensību sākumā līderis bija iepriekšminētais Hamiltons, kurš sacensībās devās no pirmās vietas. Astotajā aplī viņš piedzīvoja riepu defektu, kā rezultātā līdera pozīciju pārņēma Sebastians Fetels. Hamiltons pēc riepu maiņas atkrita uz pēdējo vietu, kur pēc diviem apļiem ar tādu pašu iemeslu attapās „Ferrari" pilots Felipe Masa.

15. aplī tādu pašu aizmugurējās kreisās riepas defektu piedzīvoja Žils Ēriks Verns, un pēc šī incidenta sacensību vadība nolēma trasē sūtīt drošības mašīnu, lai trases darbinieki varētu savākt gumijas gabalus, kā arī meklēt iemeslus šiem riepu defektiem. Viena no versijām bija, ka riepas tika pārsistas uz trases sarkanbaltajām malām.

22. aplī drošības auto atkal devās boksos un sacensības varēja atsākties. Uz to brīdi pirmais desmitnieks bija sarindojies sekojošā secībā: Fetels, Rosbergs, Zutils, Alonso, Raikonens, Grošāns, Rikjardo, Perezs, Vēbers un Batons. 42. aplī „Red Bull " pilots Fetels izstājās ar (visdrīzākais) pārnesumkārbas defektu, tādējādi par līderi kļuva Rosbergs.

Tā kā Fetela nebija novietots drošā vietā, no 42. līdz 46. aplim atkal trasē atradās drošības mašīna. Vēbers ar Alonso bija pirms drošības auto fāzes bija paspējuši uzlikt jaunas riepas, līdz ar to viņi sākot ar 46. apli sāka ievērojami uzlabot savas pozīcijas. Jāatzīmē, ka pēc tam vēl vienu riepu defektu piedzīvoja Serhio Perezs („McLaren").

Beigās uzvaru pēc 52 apļiem ar pavisam nelielu 0,7 sekunžu pārsvaru izcīnīja Niko Rosbergs, aiz sevis atstājot Marku Vēberu („Red Bull") un Fernando Alonso („Ferrari"). Vēl četrus apļus pirms beigām otrajā vietā atradās Kimi Raikonens („Lotus"), tomēr 48. aplī viņam garām pagāja Vēbers un divus apļus vēlāk arī Alonso. Raikonenu vēl pirms sacensību beigām apdzina arī Hamiltons, kurš no pēdējās vietas beigās aizcīnījās līdz ceturtajai pozīcijai.

F1 Lielbritānijas lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Niko Rosbergs, Mercedes, 52 apļi
2. Marks Vēbers, Red Bull, +0,7 sekundes
3. Fernando Alonso, Ferrari, +7,1 sekundes
4. Luiss Hamiltons, Mercedes, +7,7 sekundes
5. Kimi Raikonens, Lotus, +11,2 sekundes
6. Felipe Masa, Ferrari, +14,5 sekundes
7. Adrians Zutils, Force India, +16,3 sekundes
8. Daniels Rikjardo, Toro Rosso, +16,5 sekundes
9. Pols di Resta, Force India, +17,9 sekundes
10. Niko Hilkenbergs, Sauber, +19,7 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png