profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēbers noraida Red Bull piedāvājumu un pametīs F1

Artūrs Virbulis 27.06.2013 - 15:15 Vēbers noraida Red Bull piedāvājumu un pametīs F1
Foto: getty

Šodien „Red Bull" braucējs Marks Vēbers oficiāli apstiprinājis to, par ko jau vairākus mēnešu tiek baumots - austrāliešu F1 pilots šī gada beigās pametīs pirmo formulu un iesaistīties „Porsche" izturības sacensību, to starpā Lemānas 24 stundu sacensību, programmā.

Lai arī no čempionāta līderu vienības „Red Bull" Vēberam esot bijis piedāvājums startēt arī 2014. gadā, F1 veterāns nolēmis šīs sezonas izskaņā beigt savu 12 gadus ilgo karjeru autosporta karaliskākajā klasē. „Ir perfektais laika brīdis, lai pievienotos jaunai autosporta programmai. Sadarbība ar vienu no autosportā slavenākajām markām man ir traks izaicinājums un dod labas nākotnes perspektīvas," tā savu aiziešanu no F1 un pāriešanu uz „Porsche" izturības sacensību programmu skaidro Marks Vēbers.

Turpinot 36 gadus vecais autosportists atzīst, ka „es nespēju sagaidīt to brīdi, kad varēšu stūrēt vienu no ātrākajiem sacīkšu automobiļiem pasaulē". Galvenais mērķis, protams, ir uzvarēt leģendārajās Lemānas 24 stundu sacensībās, kurās Vēberam līdz šim itin nemaz nav veicies. Pirms savas F1 karjeras austrālietis divus gadus startēja „Mercedes" komandas sastāvā, tomēr 1998. gadā viņš ar komandas biedriem Klausu Ludvigu un Berndu Šnaideru izstājās jau 19. aplī, savukārt 1999. gadā viņš piedzīvoja leģendāro „Mercedes" aerodinamisko problēmu izraisīto avāriju ar vairākiem kūleņiem.


Ar šo Porsche prototipu Vēbers nākamgad startēs Lemānas 24 stundu sacensībās. Foto: Porsche

„Es akceptēju to, ka autosports ir bīstams, tomēr Lēmana ir viena no slavenākajām trasēm pasaulē un, ja godīgi, tad man vēl ir savi rēķini vēl kārtojami. Kā mēs vēl tikko redzējām, Lemāna var būt nežēlīga, tomēr vienlaikus tā ir ļoti liels vilinājums," Lemānas 24 stundu fascinējošo būtību atklāj Vēbers.

Pēc Vēbera un „Porsche" paziņojuma aktualizējies ir jautājums par to, kurš nākamgad līdzās Sebastianam Fetelam ieņems vietu otrajā „Red Bull" formulā. Aktuālākie kandidāti šobrīd esot „Toro Rosso" juniori Daniels Rikjardo un Žils Ēriks Verns, kā arī „Lotus" pilots Kimi Raikonens. Jau labu laiku klīst baumas par to, ka „Lotus" nākamgad vairs nevarēs atļauties maksāt vēsā somu salīdzinoši augsto algu, tādēļ Raikonens šobrīd apsverot visus sev piedāvātos variantus. „Red Bull" vadītāji iespēju, ka Raikonens 2014. gada sezonā varētu pievienoties komandai, nenoliedz.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png