profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: Citroen kopā ar Lēbu 2014. gadā startēs WTCC autošosejas seriālā

Artūrs Virbulis 25.06.2013 - 15:24 Oficiāli: Citroen kopā ar Lēbu 2014. gadā startēs WTCC autošosejas seriālā
Foto: getty

Jau vairākus mēnešus par to tiek baumots, un beidzot tas ir oficiāli apstiprināts - Citroen un Sebastjans Lēbs 2014. gadā pievienosies pasaules salona automobiļu čempionātam (WTCC). Franču ražotājs šajā seriālā plāno iesaistīties ar vairākiem automobiļiem, tomēr deviņkārtējā WRC čempiona iespējamie komandas biedri un auto modelis vēl netiek atklāti.

Šo soli Citroen pēdējos mēnešos rūpīgi apsvēra, nonākot pie secinājuma, ka WTCC ir tieši tas, kas franču ražotāja autosporta programmai ir nepieciešams. Par labu WTCC nospēlēja plašā mediju klātbūtne, salīdzinoši zemās izmaksas un pasauli aptverošais sacensību kalendārs. Īpaši interesanti Citroen ir Ķīnas, Krievijas un Dienvidamerikas posmi.

„Es ļoti priecājos par šo apstiprinājumu. Mēs ar to atvērsim jaunu nodaļu mūsu kopējā stāstā. Es tā vien nevaru sagaidīt, kad es varēšu ar šo auto doties trasē un uzsākt testus," priecīgs par Citroen WTCC programmas apstiprinājumu ir Sebastjans Lēbs. Turpinot viņš skaidro, ka 2013. gadā rūpīgi gatavojies nākamā gada uzdevumam: „Es šo pārejas gadus izmantoju, lai uzkrātu daudzveidīgu pieredzi un uzlabotu savu sniegumu trasē." Jāatzīmē, ka bez izturības sacensībām Lēbs šogad startēja arī Porsche kausā un šajā nedēļas nogalē startēs leģendārajās Pikes Peak kalnā braukšanas sacensībās.


Vizuāls Citroen WTCC spēkrata koncepts. Foto: Imre Bende

Par saviem mērķiem WTCC izbijusī rallija zvaigzne izsakās piezemēti, bet mērķtiecīgi: „Es negaidu, ka mēs jau no paša sākuma varēsim uzvarēt, tomēr man ir stinga apņemšanās to kādu dienu izdarīt." Pirmie sagatavošanās darbi jau veikti, un pēc tikko izplatītā apstiprinājuma darbi Citroen komandas bāzē uzņems jaunus apgriezienus.

Citroen komandas vadītājs Īvs Meitons par pievienošanos WTCC seriālam ir tikpat priecīgs kā viņa komandas zvaigzne Lēbs. „Tas, ka pirmo reizi piedalīsimies jaunā kategorijā un sāksim visu no nulles, mūsu komandai rada lielisku izaicinājumu. Mēs gan daļēji varam izmantot jau esošās zināšanas, piemēram, saistībā ar 1,6 litru turbo dzinēju no Citroen DS3. Drīzumā mēs aizvadīsim pirmos testus ar jauno auto un uzsāksim gatavošanos 2014. gada sezonai," tā par iesaistīšanos autošosejā izsakās Īvs Meitons.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png