profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

VW ar savu negaidīto lēmumu palīdz konkurentiem

Mārtiņš Jankovskis 20.06.2013 - 11:20 VW ar savu negaidīto lēmumu palīdz konkurentiem
Josts Kapito. Foto: www.eurocarnews.com

Ar interesantu un diezgan negaidītu paziņojumu klajā nākusi pasaules rallija čempionāta (WRC) šī brīža labākā komanda Volkswagen. Ņemot vērā, ka VW, Citroen un M-Sport šīs sezonas izskaņā beigtos noteiktais homologācijas cikls, 2014. gadā komandām būtu jāstartē ar pilnīgi jaunām mašīnām.


Šī brīža kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjē. Foto: ewrc.cz

Jaunas mašīnas būvniecība izmaksātu apmēram 2.5 miljonus latu, kas nozīmētu to, ka M-Sport, kas šogad startē bez Ford lielā atbalsta, pamestu WRC čempionātu. Šī iemesla dēļ, lai rosinātu Citroen un M-Sport komandām palikt WRC arī 2014. gadā, VW nolēma pārtraukt savas jaunās mašīnas attīstīšanu un būvniecību. VW ar šo piedāvājumu vērsās pie Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA), lai tā atļautu izmantot šī brīža mašīnas arī nākamajā sezonā.

"Mēs pārrunājām to, kas būtu labākais risinājums nākotnei un kā mēs varētu saglabāt līdzšinējo dalībnieku skaitu čempionātā," saka Volkswagen komandas vadītājs Josts Kapito. "Pēc visa izrunātā mēs nonācām pie secinājuma, ka vislabākais risinājums būtu ar šīm pašām mašīnām braukt arī turpmāk."


Arī nākamgad mēs WRC redzēsim šādas Ford Fiesta RS WRC automašīnas. Foto: ewrc.cz

''Mēs esam pateicīgi VW. Tas ir pozitīvi, jo zinām, ka, netērējot daudzus miljonus, mēs varam būt konkurētspējīgi arī nākamgad. Ja godīgi, tad mēs nevarētu veikt homologāciju jaunajām automašīnām, kamēr neatgrieztos Ford. Mēs neesam tādā situācijā, lai tērētu miljonus,'' savus konkurentus par labo žestu slavē M-Sport komandas vadītājs Malkolms Vilsons.

Tikmēr FIA jau paziņojis, ka tas saņēmis VW iesniegumu un pagaidām homologācijas cikla beigas pārceltas uz nākamā gada beigām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png