profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Šūmaheri varētu kopīgi atgriezties autosportā

Artūrs Virbulis 18.06.2013 - 12:27 Brāļi Šūmaheri varētu kopīgi atgriezties autosportā
Mihaels un Ralfs Šūmaheri. Foto: AP

Brāļi Mihaels un Ralfs Šūmaheri uzskatāmi par slavenāko brāļu pāri mūsdienu autosportā. Abi divi aizvadījuši veiksmīgas un garas karjeras un, kas interesanti, abi pagājušā gada nogalē beidza savas autosportistu gaitas. Tomēr nesenā intervijā Ralfs pieļāvis iespēju, ka brāļus Šūmaherus vēl tomēr kādreiz redzēsim kopā izejam uz starta.

Mihaels Šūmahers savu F1 karjeru pirmo reizi beidza 2006. gada beigās, savukārt Ralfs no pirmās formulas atvadījās tieši pēc gada, jo viņam beidzās līgums ar „Toyota" komandu, bet citās komandās viņš sev vietu uz 2008. gadu neatrada. Tālāk sekoja pieci gadi DTM autošosejas seriālā, bet šogad viņš darbojas kā „Mercedes" DTM komandas konsultants. Vecākais brālis Mihaels 2010. gadā atkal atgriezās F1, kur pēdējos trīs gados gan lēnās automašīnas dēļ īpašus panākumus nespēja uzrādīt.

Ja septiņkārtējais F1 čempions Mihaels visās intervijās atzinis, ka beidzis savu autosporta karjeru uz visiem laikiem, tad Ralfam vēl ir palikusi viena nepiepildīta vēlēšanās. „Es vēl nekad neesmu braucis 24 stundu izturības sacensībās. Tas ir tas, ko es vēl dzīvē gribētu izdarīt," skaidro Ralfs Šūmahers, kurš savā desmit gadus ilgajā F1 karjerā aizvadījis 180 sacensības, izcīnot sešas uzvaras un 27 pjedestāla pozīcijas.


Mihaels Šūmahers 1991. gadā pie Mercedes prototipa stūres. Foto: Mercedes

Uz jautājumu, vai būtu iespējams šāda veida autošosejas sacensībās redzēt abus brāļus kopā startējam, Ralfs atbild, ka „iespējams, ka jā. Es ar Mihaelu par to vēl neesmu runājis, tomēr šāda saruna varētu vēl notikt." Un, ja tik tiešām brāļi Šūmaheri apvienotos šādam kopīgam projektam, tad mediju interesi un fanu atbalsts būtu neiedomājami liels.

Jāatzīmē, ka Mihaels Šūmahers pirms savas F1 karjeras aizvadīja divas sezonas pie Mercedes C11 prototipa stūres, startējot pasaules sporta auto čempionātā (Worlds Sportscar Championship). Šajā laikā viņš paspēja piedalīties arī leģendārajās Lemānas 24 stundu izturības sacensībās, kopā ar Karlu Vendlingeru un Fricu Kroicpointneru kopvērtējumā izcīnot piekto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png