profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Mercedes komanda pametīs F1?

Artūrs Virbulis 17.06.2013 - 19:20 Vai Mercedes komanda pametīs F1?
Foto: Mercedes

Pēdējās nedēļās pirmo formulu pāršalcis pamatīgs skandāls par „Mercedes" un Pirelli kopīgajiem un neatļautajiem testiem maija vidū. Sākotnēji 1000 kilometru tests ar 2013. gada formulu un Niko Rosbergu un Luisu Hamiltonu pie stūres tika turēts noslēpumā, bet, kad tas atklājās, visa F1 pasaule tika sacelta gaisā. Šo ceturtdien starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) galvenajā mītnē Parīzē tiks sasaukts tribunāls, lai lemtu par sodu piešķiršanu „Mercedes" F1 komandai.

15., 16. un 17. maijā „Mercedes" komanda kopā ar Pirelli Barselonā aizvadīja riepu testus, lai strādātu pie jaunu F1 riepu izveides. Tas nebūtu nekas neatļauts, ja vien vācu komanda nebūtu izmantojusi šī gada formulas modeli, kas noteikumos ir strikti aizliegts. Sezonas laikā F1 aizliegti jebkādi testi ar aktuālajiem spēkratiem, tādēļ „Mercedes" konkurenti, it sevišķi „Red Bull", ir sašutuši par šo Barselonas testu.

FIA starptautiskais tribunāls tika dibināts 2010. gadā un šī būs pirmā reize kopš tā dibināšanas, kad tas tiks sasaukts uz konkrēta gadījuma izvērtēšanu. Tribunālam būs jāizvērtē tas, vai šis tests bija neatļauts un nesaskaņots ar FIA, kā arī jālemj par iespējamiem sodiem. Tribunāls var piespriest dažādus soda mērus, sākot ar ievērojamiem naudas sodiem un beidzot ar daļēju vai pilnu kopvērtējuma punktu anulēšanu.


Foto: ap photos

Pirmās formulas kuluāros klīst runas par to, ka FIA pārstāvis Čārlijs Vaitings „Mercedes" komandai caur e-pastu atļāvis veikt kopīgu 1000 kilometru riepu testu ar Pirelli. Tādā gadījumā vācu komandai nevarētu tik piespriests sods, jo šī testu atļaušana būs bijusi FIA kļūda. Komandas sportiskais vadītājs Ross Brauns ir atzinis, ka par notikušo testu viņš uzņemas pilnu atbildību.

Turpretim Mercedes komandas vadītājs Toto Volfs atzīst, ka „mēs savus dokumentus sagatavojuši, neko vairāk darīt mēs nevaram. Ceturtdien būs lēmums, un tad mēs redzēsim, vai ar to spēsim sadzīvot. Mūsu pārliecība ir, ka mēs neko nepareizu neesam darījuši". No Mercedes koncerna un investoru puses gan izskanējušas runas, ka F1 projekts nav finansiāli veiksmīgs un jebkurā gadījumā būtu jāaptur. It sevišķi, ja F1 komandai tikšot piespriests sods par šo Pirelli testu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png