profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 posmā Kanādā traģiski iet bojā trases darbinieks

Go4speed 10.06.2013 - 19:20 F1 posmā Kanādā traģiski iet bojā trases darbinieks
Foto: Sutton

Aizvadītajā nedēļas nogalē Monreālas trasē norisinājās F1 Kanādas lielās balvas izcīņa, kurā uzvaru svinēja Sebastians Fetels. Diemžēl viņa uzvaru aizēnojusi kāda trases darbinieka traģiskā nāve.

66. aplī „Sauber" pilots Estebans Gutiress izslīdēja no trases un ar sāniem ieskrēja trasi norobežojošā barjerā. Meksikāņa spēkrats no trases malas tika vests prom ar mobilo ceļamkrānu, un šinī procesā palīdzēja arī iepriekšminētais trases darbinieks. Vienā mirklī palīgam no rokām izkritusi rācija, kuras atgūšanas mēģinājumā viņš pakritis un pakļuvis zem ceļamkrāna riteņiem.

Ceļamkrāna vadītājs zem riteņiem pakļuvušo darbinieku neredzēja un pārbrauca tam pāri. Cietušais guva ievērojamas traumas un ar helikoptera palīdzību steidzamā kārtā tika nogādāts uz Monreālas slimnīcu. Lai arī tika darīts viss iespējamais, lai trases darbinieku glābtu, viņš īsi pirms pusnakts (pēc Eiropas laika) zaudēja savu dzīvību. FIA, kas izplatījuši šo paziņojumu, pagaidām nevēlas atklāt trases palīga identitāti.

Savu līdzjūtību bojāgājušajam jau izteikušas vairākas komandas un neskaitāmi piloti, to starpā Sebastians Fetels, Fernando Alonso, Luiss Hamiltons, Džensons Batons un Estebans Gutiress. „Esmu šokēts un bēdīgs par to, ka trases palīgs, kurš gādā par mūsu drošību, sacensību laikā ir zaudējis dzīvību. Dusi mierā, mans draugs," tā par šo nepatīkamo notikumu izsakās Džensons Batons.

Šis ir trešais trases darbinieks, kurš kopš 2000. gada ir gājis bojā. 2000. gada Itālijas lielās balvas izcīņā Paolo Gislimberti mira no traumām, kuras izraisīja nokritis auto ritenis, kas pārlidoja pāri barjerai sacensību atklāšanas aplī. Sekojošajā sezonā - 2001. gada Austrālijas lielās balvas izcīņā - no lidojoša riteņa dzīvību zaudēja Grehems Beveridžs.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png