profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetelam pārliecinoša uzvara F1 Kanādas GP

Go4speed 09.06.2013 - 22:48 Fetelam pārliecinoša uzvara F1 Kanādas GP
Foto: Scanpix/AFP

Svētdien notikušajā Kanādas F1 Lielās balvas izcīņā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Sebastians Fetels („Red Bull"), līdz ar to vēl vairāk čempionāta kopvērtējumā attālinoties no tuvākajiem sekotājiem. Uz otrā goda pjedestāla pakāpiena, pēc vairākām apdzīšanām trasē, kāpa „Ferrari" ātrākais pilots Fernando Alonso, bet trešajā vietā Luiss Hamiltons („Mercedes").

Abi piloti pēdējo cīņu atstāja uz sacensību noslēdzošajiem apļiem, jo pirmos 60 apļus Hamiltons atradās salīdzinoši drošā attālumā no spāņa. Tikmēr līderis, Fetels, finišēja 15 sekundes visiem priekšā.

Kaut arī komandas vadības tiltiņš Markam Vēberam („Red Bull") sacensību laikā solīja iespēju cīnīties par pjedestālu, realitātē tā nenotika, līdz ar to austrālietim pārliecinoša ceturtā vieta priekšā otrajai ātrākajai „Mercedes" formulai ar  Niko Rosbergu pie stūres, kurš arī cerēja cīnīties par goda pjedestālu.

Sestajā vietā finišā Žans-Ēriks Vernjē ar „Toro Rosso", septītajā pozīcijā Pols di Resta („Force India"), kurš boksos devās tikai vienu reizi. Punktos iekļūt izdevās arī Felipem Masam („Ferrari"), kuram neveiksmīga kvalifikācija, taču finišā astotā vieta, cīnoties ar Kimi Raikonenu („Lotus"), kurš palika devītais. Pēdējais punkts Adrianam Zutilam („Force India"), kurš saņēma arī sodu par zilo karogu neievērošanu.

Ņemot vērā, ka sestdien kvalifikācija notika slapjos laika apstākļos, sausā trasē vairāki augstu kvalificējušies piloti nespēja braukt tikpat ātri kā sezonas līderi. Piemēram, Valteri Botas, („Williams") startējot trešais, finišā atradās tālu aiz pirmā desmitnieka. Līdzīgs sacensību rezultāts arī vienam „Toro Rosso" pilotam.

Kopvērtējumā vēl pārliecinošākas pozīcijas nodrošinājis Fetels, kam 36 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju, kurš tagad ir Alonso. Līdzšinējais sezonas vicelīderis, Raikonens, noslīdējis uz trešo pozīciju astoņus punktus aiz spāņa.

Nākamais posms pēdējā jūnija dienā notiks leģendārajā Silverstonas trasē Lielbritānijā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png