profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels ātrākais slapjajā Kanādas F1 kvalifikācijā

Go4speed 08.06.2013 - 21:19 Fetels ātrākais slapjajā Kanādas F1 kvalifikācijā
Foto: Scanpix/AFP

Kanādas F1 Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā uzvaru izcīnīja šī gada čempionāta līderis Sebastians Fetels („Red Bull"), apsteidzot šogad kvalifikācijā ātrās „Mercedes" formulas. Luisam Hamiltonam otrā vieta, bet Niko Rosbergs svētdien startēs no  ceturtās vietas.

Tikmēr par lielāko pārsteigumu Žila Vilinēva trasē parūpējās debitants Valteri Botas („Williams"), kurš, lietum līstot, spēja izcīnīt trešo starta vietu, par ko pēc finiša pauda sajūsmu formulas komunikācijas mikrofonā.

Piektais startēs uzvarētāja komandas biedrs Marks Vēbers, bet uzreiz aiz viņa kvalificējās Fernando Alonso ar „Ferrari".

Iemesls priecāties arī abiem „Toro Rosso" braucējiem, kuriem abiem izdevās sasniegt kvalifikācijas trešo kārtu un tajā ātrāks izrādījās Žans-Ēriks Vernjē, kuram septītā vieta, bet Daniels Rikiardo desmitais.

Starp ātrākajiem bija arī Adrians Zutils („Force India"), kam astotā vieta, kamēr Kimi Raikonenam nācās samierināties ar otrā ātrākā soma titulu, jo čempionāta kopvērtējuma vicelīderis sacensībās stāvēs devītajā pozīcijā.

Pēc izmisīgas cīņas par iekļūšanu noslēdzošajā kvalifikācijas daļā Felipe masa bremzējot saslīd un sāniski ietriecās trases nožogojumā līdz ar to brazīlietis startēs 16. Ārpus pirmā desmitnieka palika arī abi „Mclaren" piloti.

Vēl nesekmīgāks starts otrajam „Lotus" braucējam Romēnam Grožānam, kurš pat nespēja iekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā, līdz ar to svētdienas sacensībās, kas notiks pulksten 21:00 pēc  Latvijas laika, būs jāstartē zemajā 19.vietā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png