profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņi cer sekot latviešu piemēram

Mārtiņš Jankovskis 30.05.2013 - 06:29 Igauņi cer sekot latviešu piemēram
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēdējos gados igauņi darīja visu, lai 2012. gadā Otepē varētu noorganizēt Intercontinental Rally Challange (IRC) rallija posmu. 2010. gadā Otepes rallijs tika izmantots kā potenciālais IRC rallija pārbaudes posms. Lai arī atsauksmes par šo ralliju bija ļoti labas, diemžēl igauņi neieguva iespēju pie sevis sapulcināt vienus no labākajiem Eiropas braucējiem. Pagājušā gada izskaņā noskaidrojās, ka Eurosport, kas vairākus gadus bija IRC promouteris, no 2013. gada būs jaunais Eiropas rallija čempionāta (ERC) atbalstītājs.


Pagājušā gadā rallijs ''auto24 Rally Estonia'' bija kupli apmeklēts. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pagājušā gada oktobra vidū oficiāli noskaidrojās, ka 2013. gada Eiropas Rallija Čempionāta sezonas otrais posms no 1. līdz 3. februārim norisināsies Liepājā un Ventspilī. Daudziem tas bija patīkams pārsteigums, arī igauņiem, kuri cerēja, ka pie viņiem pirmajiem varētu tikt aizvadītas tāda līmeņa sacensības. Taču igauņi negrasās padoties un turpina darīt visu, lai šāda mēroga rallijs notiktu arī pie viņiem.


Tjerī Noivils finišēja otrajā vietā.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pirms neilga laika Igaunijā viesojās "Eurosport Events" Motorsporta attīstības direktors Fransuā Ribeiro, kurš tikās ne tikai ar rallija organizatoriem un Igaunijas autosporta federāciju, bet arī ar Igaunijas varas pārstāvjiem. Šo sarunu pamatā bija panākt to, lai nākamā gada ERČ kalendārā iekļautu ralliju ''auto24 Rally Estonia'', kas ir viens no nozīmīgākajiem un lieliskākajiem rallijiem ne tikai Igaunijā, bet arī Baltijā. Jāpiezīmē, ka šis rallijs ir populārs ar to, ka tas notiek divas nedēļas pirms Somijas WRC posma, tāpēc daudzas ekipāžas šo posmu izmanto kā lielisku treniņu, lai sagatavotos šim WRC posmam.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Iespējams, ka tuvākajā nākotnē igauņi varētu cerēt uz šī posma iekļaušanu ERČ kalendārā, jo šis rallijs ir ļoti zināms arī ārpus Baltijas. Tā, piemēram, pagājušajā gadā šajā rallijā uz starta izgāja 121 ekipāža, kuru vidū bija tādi WRC braucēji kā Mads Ostbergs, Tjerī Noivils, Martins Prokops. Taču bez šiem WRC braucējiem startēja vēl daudzas spēcīgas ekipāžas, no kurām dažas redzamas WRC čempionātā. Papildus tam šī rallija ietvaros notika (notiks arī šogad) arī vēsturisko automobiļu rallijs, kurā starp 34 ekipāžām startēja WRC zvaigzne Jari Mati Latvala (finišā izcīnīja pirmo vietu).


Jari Mati Latvala izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā atzina šī rallija direktors Urmo Āva, tad, lai šo ralliju noorganizētu ERČ posma ietvaros, nepieciešams budžetu palielināt vismaz trīs reizes. Protams, bez valdības atbalsta to panākt ir ļoti grūti. Jācer, ka igauņi spēs sakārtot visas finansiālās lietas, jo šis ir rallijs, kuru noteikti katram īstam rallija līdzjutējam ir jāredz klātienē. Vairāk skaidrības plānojas tuvākajos mēnešos.


Pagājušā gada rallija uzvarētājs Mads Ostbergs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Igaunijas rallija rezultāti:

1. M.Ostbergs  
Ford Fiesta WRC 1:20:19.9
2. T.Noivils Citroen DS3 WRC  +27.4
3. G.Gross Ford Focus WRC +1:45.8
4. M.Prokops Ford Fiesta WRC +2:40.4
5. K.Krūda Ford Fiesta S2000   +3:47.0
6. K.Koitla Mitsubishi Lancer Evo IX   +4:19.1
7. A.Lukjaņuks  Mitsubishi Lancer Evo IX   +4:35.9
8. A.Neikšāns Mitsubishi Lancer Evo X   +4:57.1
9. J.Vorobjovs Mitsubishi Lancer Evo X   +5:05.8
10. R.Aus Mitsubishi Lancer Evo IX 
+5:16.5

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png