profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Beļģu sportists: situācija WRC kļūst aizvien skumjāka

Mārtiņš Jankovskis 28.05.2013 - 06:29 Beļģu sportists: situācija WRC kļūst aizvien skumjāka
Fransuā Duvāls domīgs - braukt vai nebraukt vēl WRC. Foto: bfo-brc.be

Pirms neilga laika debiju pie jaunākās paaudzes WRC automašīnas stūres piedzīvoja viens no labākajiem beļģu rallija braucējiem Fransuā Duvāls, kurš savas karjeras laikā WRC posmos startējis 84 rallijos. Diemžēl finišēt savā nesen notiekošajā mājas rallijā sportistam neizdevās, jo uzteica Mini WRC automašīnas elektronika.

Jau tobrīd izskanēja runas, ka Duvāls varētu startēt kādā no atlikušajiem WRC posmiem, un to apliecināja arī Citroen Racing direktora teiktais, kurš atzina, ka labprāt Vācijas asfalta posmā savas komandas sastāvā redzētu šo asfalta speciālistu.


Fransuā Duvāls mājas rallijā pirmo reizi iemēģināja jaunākās paaudzes WRC. Foto: bfo-brc.be

Taču, kā izrādās, Duvāls nemaz nealkst atgriezties WRC, kur citiem braucējiem nokļūšana WRC ir kā sapnis. ''Pasaules rallija čempionātu šobrīd grūti nosaukt par aizraujošu,'' iesāk Fransuā Duvāls, kurš WRC karjeras laikā izcīnījis vienu uzvaru un 14 reizes kāpis uz goda pjedestālu.

''Ļoti labi atceros agrākos WRC laikus. Kopš tā laika, kad pametu WRC, situācija kļūst aizvien skumjāka. Neesmu pat pārliecināts, vai vispār gribu atgriezties WRC, jo tur tagad nav lielisku braucēju. Agrāk uz uzvaru pretendēja daudz sportisti,'' turpina Duvāls.


Duvāls 2010. gada Vācijas rallijā. Foto: ewrc.cz

''Tagad gribu gūt baudu no piedalīšanās sacensībās. Šobrīd nav neviena, ar ko varētu runāt par atgriešanos WRC. Un, kā jau teicu, man tas nav interesanti. Ir daudz citu interesantu lietu, kuras man gribētos pamēģināt. Piemēra, tas pats Dakaras rallijs. Ar lielāko prieku tur startētu,'' nobeidz beļģis.

2000. gada sākumā Duvāls startēja Ford un Citroen rūpnīcas komandās, bet 2000. gada beigās sportists piedalījās vairs tikai pāris posmos. Pēdējais WRC rallijs Duvālam aizvadīts 2010. gadā Vācijā, kad sportists, būdams piektajā vietā, piedzīvoja avāriju un izstājās.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png