profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rosbergam pēc pole position arī uzvara Monako GP

Go4speed 26.05.2013 - 21:53 Rosbergam pēc pole position arī uzvara Monako GP
Foto: Scanpix/Reuters

Niko Rosbergs („Mercedes") izcīnījis lielisku uzvaru Montekarlo ielās Monako F1 lielajā balvā. Svētdien, vācietis startēja no pirmās vietas un, neņemot vērā vairākus nozīmīgus incidentus, nedeva konkurentiem ne mazāko iespēju sevi apsteigt.

Rosberga komandas biedram Luisam Hamiltonam gan neizdevās saglabāt savu otro vietu startā līdz finišam, jo britam garām aiztraucās abi „Red Bull" braucēji Sebastians Fetels un Marks Vēbers. Šāds vietu sadalījums ļāva Fetelam nostiprināties čempionāta kopvērtējumā, jo tuvākie konkurenti finišēja tālāk aiz muguras. Kimi Raikonens („Lotus") spēja izcīnīt tikai vienu vietu kopvērtējumā, jo finišēja desmitais, kaut arī desmit apļus līdz finišam pēc neparedzēta boksu apmeklējuma, soms bija tikai 16. vietā. 

Samērā nedaudz punktus izcīnīja arī Fernando Alonso („Ferrari")kurš startējot no sestās vietas finišā vienu vietu zaudēja, jo lielisku apdzīšanas manevru trasē veica Adrians Zutils („Force India"). Vācietis līdzīgā veidā apdzina arī Džensonu Batonu („Mclaren") un finišu sasniedza piektajā vietā. Tikmēr Batons sestais, bet Alonso septītais.

Punktus kopvērtējumam par devīto vietu saņēma arī Zutila komandas biedra Pols di Resta, bet astotais finišēja Žans-Ēriks Vernjē no „Toro Rosso " komandas.

Kā jau ierasts Montekarlo šaurajās ielā neiztika bez incidentiem. Viena sadursme izraisīja sacīkšu pārtraukšanu, jo ar tuvāko konkurentu palīdzību lidojot sienā ietriecās Pastors Maldonado ar „Williams" formulu.

Jāpiebilst, ka kaislības notika ne tikai trasē bet arī ārpus tās, jo „Ferrari" un „Red Bull" ir iesnieguši protestu par „Mercedes" piedalīšanos „Pirelli" riepu testos pēc sacensībām Spānijā. Saruna par šo situāciju ir notikusi, taču tās iznākums būs zināms nākamajā nedēļā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png