profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jahtu ielenkumā visātrāko laiku Monako uzstāda Rosbergs (FOTO)

Artūrs Virbulis 23.05.2013 - 19:15 Jahtu ielenkumā visātrāko laiku Monako uzstāda Rosbergs (FOTO)
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas nedēļas nogale parasti iesākas ar treniņiem piektdienā, tomēr Monako sacensības ir īpašas ne vien ar to, ka sacīkstes notiek uz noslēgtām ielām, bet gan arī to, ka treniņi norisinās ceturtdienā. Šodien notikušajos treniņos pārliecinoši ātrākais bija „Mercedes" pilots Niko Rosbergs, kuram sekoja komandas biedrs Luiss Hamiltons un Fernando Alonso („Ferrari").


Foto: AFP/Scanpix

Jau pirmajā treniņu sesijā Rosbergs uzrādīja ātrāko laiku, aiz sevis atstājot Alonso un Romānu Grošānu („Lotus"), un arī otrajā vācietis pierādīja savu pārākumu. Hamiltons no viņa atpalika par 0,3 sekundēm, bet Alonso - par 0,43 sekundēm. Turpat aiz „Ferrari" pirmā numura ierindojās arī itāļu komandas otrais numurs Felipe Masa, savukārt pirmo piecinieku noslēdza „Red Bull" pilots Marks Vēbers. Viņa komandas biedram, sezonas līderim Sebastianam Fetelam treniņos negāja tik spīdoši, jo pirmajā sesijā viņš palika desmitais, bet otrajā - devītais. Jāatzīmē gan, ka Fetela formulu vajāja dažādas tehnikas likstas, piemēram, darba kārtībā nebija KERS sistēma.


Vieni no labākajiem skatu punktiem uz trasi ir no jahtām. Foto: xpbimages

„Lotus" komandas piloti Raikonens un Grošāns dienu noslēdza sestajā un septītajā pozīcijā. Ievērojami gan atšķīrās apļu daudzums, kuru viņi veica, jo Grošāns paspēja nobraukt vien desmit apļus pirms „Saint Devote" līkumā ieslīdēja sienā un sabojāja gan formulas priekšdaļu, gan balstiekārtu. Tikmēr Raikonens nobrauca 29 apļus, apsteidzot Grošānu par 0,2 sekundēm.

Astotajā pozīcijā ierindojās „McLaren" līderis Džensons Batons, savukārt pirmo desmitnieku noslēdza un otro desmitnieku iesāka ierasti stiprie „Force India" bolīdi ar Polu di Restu un Adrianu Zutilu pie stūres. Līdzīgs spēku samērs novērojams starp „Sauber", „Toro Rosso" un „Williams" braucējiem, jo šī sešinieka ātrāko - Niko Hilkenbergu („Sauber") - un lēnāko - Valterī Botas „Williams" - braucēju šķīra vien pussekunde.


Foto: fia.com

Šī gada visapspriestākā tēma pirmajā formulā ir Pirelli riepas, kurām novērojama ļoti pastiprināta dilšana, tādēļ komandas tām treniņos pievērsa īpašu uzmanību. Ņemot vērā, ka Monako trasē apdzīšana ir apgrūtināta, uzvarētāju karalistē notiekošajās sacensībās noteiks divi faktori - pēc iespējas labāks kvalifikācijas rezultāts un pēc iespējas mazāks boksu apmeklējuma skaits. Kā atzīst eksperti, tad ar riepām vissaudzīgāk apejošās komandas svētdien varētu iztikt tikai ar vienu boksu apmeklējumu.

Otrās treniņu sesijas rezultāti:
1. Niko Rosbergs, Mercedes, 1:14.759 min
2. Luiss Hamiltons, Mercedes, +0.318 min
3. Fernando Alonso, Ferrari, +0.437 min
4. Felipe Masa, Ferrari, +0.519 min
5. Marks Vēbers, Red Bull, +0.645 min
6. Kimi Raikonens, Lotus, +0.752 min
7. Romāns Grošāns, Lotus, +0.959 min
8. Džensons Batons, McLaren, +1.200 min
9. Sebastians Fetels, Red Bull, +1.255 min
10. Pols di Resta, Force India, +1.287 min
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png