profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WTCC piloti saņem 37 000 eiro sodus par pārāk lēnu braukšanu (VIDEO)

Artūrs Virbulis 21.05.2013 - 19:15 WTCC piloti saņem 37 000 eiro sodus par pārāk lēnu braukšanu (VIDEO)
Priekšplānā lielākais grēkāzis - Gabriele Tarkvīnī. Foto: WTCC

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zalburgringā, Austrijā, risinājās pasaules salona automobiļu čempionāta (WTCC) piektais posms, kurā pie uzvarām tika Chevrolet piloti Mihels Nikjērs un Džeimss Nešs. Tomēr autosporta pasauli satricināja nevis pašas svētdienas sacensības, bet gan sestdienas kvalifikācija, kurā piloti brauca lēnām, dažbrīd pat pirmajā ātrumā un uz 30 km/h.

Lai izskaidrotu šo absurdo situāciju, jāpaskaidro WTCC kvalifikācijas noteikumi. Pirmajā kvalifikācijā startē visi dalībnieki, savukārt otrajā kārtā jeb Q2 iekļūst ātrākie 12. Tie tad savā starpā sacenšas par pirmajām 12 starta vietām. Tā kā otrajā kvalifikācijas sesijā neviens no braucējiem nevēlējās uzņemties vadošo lomu, sniedzot aizmugurē braucošajiem aizvēju un attiecīgi apstākļus labāku apļa laiku sasniegšanai.

Pa priekšu braucošie Toms Čiltons un Ivans Millers savus labos laikus jau paspēja uzstādīt pašā sākumā, tādēļ atlikušo kvalifikācijas laiku viņi vienkārši ripinājās. Tomēr pārējie braucēji cerēja, ka Chevrolet līderi turpinās braukt ātri, lai gūtu labumu no viņu radītā aizvēja. Līdz pašām beigām tā arī neviens neiedomājās viņus apdzīt, izņemot Toms Koronels, kurš gan savu ātro apli uzsāka jau pēc finiša karoga, kā arī to nemaz nepabeidza, jo izlidoja no trases un ietriecās riepās.


Kopvērtējuma līderis Ivans Millers tika pie 3000 eiro un 12 starta vietu soda. Foto: WTCC

Skats bija patiesi absurds, jo tā vietā, lai brauktu uz pilnu un censtos izcīnīt pēc iespējas augstāku starta pozīciju, visi 12 braucēji uz Zalcburgringas trases ideālās līnijas vienubrīd pat vilkās ar 30 km/h. Pēc šī farsa visneapmierinātākais, protams, bija WTCC vadītājs Marčelo Lotī. Uz viņa iniciatīvu sacensību komisāri un tiesneši sarīkoja sapulci, kurā lielai daļai Q2 pilotu par nesportisku rīcību tika piešķirti sodi.

12 braucējiem kopā tika piespriesti 37 000 eiro soda naudās un 136 starta vietu sods. Vislielākais grēkāzis izrādījās veterāns Gabriele Tarkvīnī, kuram tika piešķirts 24 starta vietu sods pirmajam braucienam un 6000 eiro liels naudas sods. Tikpat daudz no savas kabatas bija jāmaksā Pepem Oriolam, kam bija jāstartē par 16 vietām zemākā pozīcijā. Pārējiem pilotiem sodu mērs variēja no 15 līdz 5 starta vietām un 4000 līdz 1000 eiro.

Papildus tam visiem trīs Honda pilotiem - jau tā no aizmugures startējošajam Tarkvīnī, Tjago Monteiro un Norbertam Miheličam - tika piešķirts atsevišķs sods startēt no pašām beigām, jo viņu automobiļiem kvalifikācijas laikā bija uzstādīti neatļauti aizmugurējie antispārni. Līdz ar to pirmajā braucienā neviena no Hondām nefinišēja punktos, savukārt otrais brauciens izvērtās daudz labāks, ieņemot trešo, ceturto un astoto pozīciju.

Video no otrās kvalifikācijas:


Sacensību video apskats ar braucēju komentāriem par piešķirtajiem sodiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png