profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rosbergs arī Spānijas GP startēs pirmais

Go4speed 11.05.2013 - 16:30 Rosbergs arī Spānijas GP startēs pirmais
Foto: Scanpix/Reuters

Spānijas F1 lielās balvas izcīņas kvalifikācijā otrajā posmā pēc kārtas triumfējis Niko Rosbergs, aiz vācieša uzreiz startēs arī otrs „Mercedes” pilots Luiss Hamiltons, kurš vācietim ātrākajā aplī zaudēja mazliet virs divām sekundes desmitdaļām.

„Mercedes” komandai tā ir pirmā reize kopš atgriešanās sacīkšu seriālā, kad abi tās piloti startēs no pirmās rindas.

Trešajā pozīcijā startēs Sebastians Fetels līdz ar to nodrošinot sev iespēju arī sacīkstēs sasniegt labu rezultātu un nosargāt vadību čempionāta kopvērtējumā. Tomēr „Red Bull” braucējs bija par trešdaļu sekundes aplī lēnāks nekā uzvarētājs. Turpat blakus otrajā rindā startēs Kimi Raikonens („Lotus”), kam izdevās aizspiesties priekšā trim pilotiem, kuri ātrākajā aplī atpalika tikai par nieka tiesu un soms savu ātrumu sacīkšu laikā jau ir pierādījis.

Kā ierasts ambīcijas uz uzvaru ir „Ferrari” komandai un arī šoreiz kvalifikācijā ir ātrāks spānis Fernando Alonso, bet Fellipe Masa, atpaliekot par vienu sekundes tūkstošdaļu aplī, gatavosies startam no sestās pozīcijas. Tomēr šī pozīcija var mainīties, jo sacensību tiesneši vēl izvērtēs Masas pārkāpumus par konkurentu bloķēšanu trasē. Turpat aiz abām sarkanajām formulām Romēns Grožāns („Lotus”).

Astotajā pozīcijā Marks Vēbers („Red Bull”) un tieši viņu 12 trases līkumā aizkavēja otrais „Ferrari” pilots. Tikmēr Serhio Perezs izcīnījis starta vietu pirmajā desmitniekā un krietni priekšā savam komandas biedram Džensonam Batonam, taču arī brits cieta no intensīvās satiksmes, kas iespējams nonāks pie starta vietu sodiem, piemēram, Pastoram Maldonado.

Pēdējo vietu pirmajā desmitniekā sasniedza „Force India” pilots Pols di Resta.

Spānijas lielās balvas sacensības  norisināsies svētdien pulksten 15:00 pēc Latvijas laika un tas aizsāks Eiropas F1 posmu sēriju pirms kuras parasti komandas sagatavo ievērojamus formulu uzlabojumus, līdz ar to sacensībās ātruma samērs var krietni mainīties.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png