profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Veterāns pēc pamatīgas avārijas nonāk slimnīcā (VIDEO)

Artūrs Virbulis 08.05.2013 - 19:27 Veterāns pēc pamatīgas avārijas nonāk slimnīcā (VIDEO)
Foto: WTCC

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ungārijā risinājās kārtējais pasaules salona automobiļu čempionāta (WTCC) posms, kurā uzvaras svinēja pārliecinošais čempionāta līderis Ivans Millers un pagājušā gada čempions Robs Hafs. Abu uzvaras gan aizēnoja veterāna Gabrieles Tarkvīnī avārija, pēc kuras itāļu pilots nonāca slimnīcā.

Pirmajā braucienā no pirmās vietas startēja Millers, kurš savu pozīciju startā spēja noturēt, aiz sevis atstājot tuvāko sekotāju, ungāru Norbertu Miheliču. Ar Honda Civic braucošais Miheličs savu skatītāju priekšā, protams, vēlējās izcīnīt uzvaru, tomēr viņam nācās samierināties ar otro vietu. Kā trešais finišēja Tarkvīnī, nostiprinot savu otro vietu kopvērtējumā.

Otrais brauciens tik mierīgs neizvērtās, jo pirmajos līkumos notika pamatīga avārija, kurā tika iesaistīti vairāki automobiļi. Vissmagāk cieta Gabrieles Tarkvīnī Honda Civic, kuru sākotnēji sagrieza Millers, bet pēc tam vēl sekoja sadursme gan ar Miheliču, gan Francu Engstleru. Gan Tarkvīnī, gan Engstlers pēc šīs avārijas tika nogādāti slimnīcā. Par laimi nedz vienam, nedz otram nopietni savainojumi netika konstatēti, tik vien kā sasitumi. Engstlers no slimnīcas tika izlaists uzreiz, savukārt Tarkvīnī drošības uz vienu nakti palika ārstu uzraudzībā.


Norberts Miheličs. Foto: WTCC

Sacensības pēc starta avārijas turpinājās ar četru apļu drošības auto fāzi, kuras beigas vislabāk izmantoja Robs Hafs (Seat Leon), kurš spēja apdzīt līdera pozīcijā esošo BMW pilotu Mehdi Benani. Lai arī Benani turpināja sekot Hafam, apsteigt pagājušā gada čempionu viņam neizdevās. Līdz ar to otrajā braucienā uzvara Hafam, otrais Benani, bet trešais Alekss Makdovals.

Pēc Ungārijas posma Ivans Millers ir palielinājis savu pārsvaru un ar 160 punktiem ir pārliecinošs līderis. Tuvākais sekotājs ir Gabriele Tarkvīnī ar 114 punktiem, bet tālāk seko vairāku pilotu kaujas grupa - Robs Hafs (68 punkti), Toms Čiltons (67 punkti), Džeimss Nešs (65 punkti), Toms Koronels (64 punkti) un Mihels Nikjērs (60 punkti).

Pamatīgā Gabrieles Tarkvīnī avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png