profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klāt Somijas WRC rallijs, uz starta arī A.Neikšāns/P.Dzirkals

Go4speed 27.07.2011 - 23:04 Klāt Somijas WRC rallijs, uz starta arī A.Neikšāns/P.Dzirkals
Foto: www.zimbio.com

Jau ceturtdien pēcpusdienā tiks dots starts kārtējam WRC rallija posmam, kurš šoreiz norisināsies Somijā. Prieks, ka šajā rallijā uz starta izies arī viena latviešu ekipāža – Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Šis būs pasaules rallija čempionāta astotais posms. Šobrīd pēc septiņiem posmiem vadībā atrodas franču rallija braucējs Sebastjans Lēbs, kuram 17 punktus zaudē Miko Hirvonens, bet 22 – komandas biedrs Sebastjans Ožjē. Šajā rallijā, kurš ir tramplīniem bagātākais un ātrākais WRC čempionātā, parasti dominē somu rallija braucēji. Kopš 2000. gada deviņas reizes šajā rallijā uzvarējuši somi (pa vienai uzvarai šeit izcīnīja igaunis Marko Martins un Lēbs), kas šos ceļus pazīst ļoti labi. Pagājušajā gadā savu pirmo uzvaru Somijas WRC posmā izcīnīja Jari Mati Latvala, kurš tikai par desmit sekundēm apsteidza Ožjē. Arī pirms šī posma Lēbs atzīst, ka uzvara viņam šeit nav prioritāte, jo galvenais – būt pirmajam sezonas beigās. Tikmēr citas domas ir Miko Hirvonenam, kurš pirms rallija atzina, ka uzvara savās mājās viņam ļoti nepieciešama, ja viņš vēl grib cīnīties par čempiontitulu.

Pavisam kopā šajā posmā uz starta izies 125 ekipāžas, no kurām 21 brauks ar WRC tehniku. Uz starta līdzās „Ford” un „Citroen” izies arī „Mini”. Bez WRC rallija braucējiem šajā posma savā starpā cīnīsies SWRC, PWRC un WRC Academy klases braucēji. Kopā trijās dienās sportistiem būs jāveic 22 ātrumposmi, kas sastādīs 314 kilometrus. Pirmajā dienā sportistiem būs jāveic trīs dopi ar kopējo garumu 39,74 kilometri.

Ja parasti S2000 klases braucēji tika likti vienā katlā ar parastajām N4 grupas automašīnām, tad šoreiz šīs klases ir atdalītas, kas nozīmē to, ka Neikšāns/Dzirkals varēs cīnīties ar tādām pašām N4 klases automašīnām, kādas ir viņu rīcībā. Kuri tad ir mūsu ekipāžas galvenie konkurenti? Protams, ir pāris spēcīgu somu sportistu, kā, piemēram, (Jarko Nikara (2009.gada „Pirelli Star driver” dalībnieks), Juka Ketomaki (18 starti WRC rallijos, pagājušajā gadā 20. vieta Somijas WRC rallijā, 2. vieta - PWRC klasē), zviedrs Patriks Flodins (35 starti WRC, izcīnījis četras uzvaras PWRC), polis Mihals Koščuško (35 starti WRC, 16. vieta pagājušā gada Somijas rallijā, 20. vieta šī gada Argentīnas WRC rallijā), čehs Martins Semerads (15 starti WRC, 16. vieta absolūti šī gada Zviedrijas un Portugāles rallijos, 1. vieta PWRC klasē šī gada Zviedrijas WRC rallijā), austrālietis Heidens Padons (14 starti WRC, 9. vieta šī gada Argentīnas rallijā, 11. vieta Portugāles rallijā).)

Protams, bez šiem braucējiem ir vēl daži piloti, kuri spēkos līdzīgi. Piemēram, uz starta izies vairāki Ukrainas un krievu braucēji, kuri ir arī braukuši Latvijas rallija čempionāta posmos, taču Latvijas rallijos šie sportisti allaž finišēja aiz mūsu ekipāžas. Kā būs Somijā, rādīs laiks.

Ko pretim saviem konkurentiem var likt Neikšāns/Dzirkals? Šis Neikšānam būs jau piektais Somijas WRC rallijs (Dzirkalam trešais). Līdz šim labākais rezultāts sasniegts 2008. gadā, kad ekipāža izcīnīja 19. vietu absolūti, bet piekto – N4 klasē. Pagājušajā gadā rezultāts arī bija gana labs – 22. vieta absolūti. Līdz šim ekipāža šajā rallijā braukusi stabili – tikai viena izstāšanās, tāpēc ir pamats cerēt, ka pieredze šajos ceļos ļaus „LMT rallija komandai” cīnīties par Top 6 N4 klasē, ko arī portāls „Go4speed” novēl!

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png