profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija rekordists Lēbs pieņem izaicinājumu sēsties pie jaudīga Porsche stūres

Artūrs Virbulis 23.04.2013 - 19:20 Rallija rekordists Lēbs pieņem izaicinājumu sēsties pie jaudīga Porsche stūres
Foto: Porsche

Vakar, 22. aprīlī, deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs nāca klajā ar paziņojumu startēt pirmajos divos Porsche Supercup posmos Barselonā un Monako. Līdz ar šo lēmumu franču meistars vēl vairāk pievēršas autošosejas sacensībām, ralliju atstājot sev aiz muguras.

Pirmo posmu pie jaunā Porsche 911 GT3 Cup stūres Lēbs aizvadīs 12. maijā Barselonā, kur tajā pašā nedēļas nogalē risināsies arī F1 Spānijas lielās balvas izcīņa. Jāatzīmē, ka Porsche Supercup visi posmi notiek paralēli F1, līdz ar to arī Monako sacensību laikā WRC čempions varēs izbaudīt īpašo Monako atmosfēru. Atgriežoties pie paša automobiļa - tā ir 2013. gada Porsche 911 GT3 (991) sacīkšu versija, kas attīsta 460 zirgspēku lielu jaudu un lielos vilcienos ir pamatā ir līdzīga ielas versijai.


Foto: Porsche

„Porsche Supercup kauss man ir liels izaicinājums. Visi sēž tajā pašā automobilī un līdzīgā līmeņa dēļ cīņas ir ļoti spraigas. Es zinu, ka man būs ļoti grūti cīnīties pret ātrajiem un pieredzējušajiem Supercup pilotiem, tomēr es mīlu šādus izaicinājumus," pasaules autosporta presei atklāj Sebastjans Lēbs, kurš ar 77 WRC uzvarām ir panākumiem bagātākais rallija pilots pasaulē.

Turpinot viņš augstos toņos slavē Porsche kausus: „Šajā sacensībās notiek bezkompromisa cīņa par katru metru. Džeki viens otram neko nedāvina. To es uzskatu par vistīrāko autosportu." Drīzumā plānoti Lēba pirmie testi ar jauno Porsche 911 GT3 Cup, un testi viņam patiešām esot nepieciešami. „Es gribu tik daudz, cik iespējams, braukt pa dažādām trasēm un no tā pēc iespējas vairāk mācīties. Barselonu es nedaudz zinu, bet Monako nekad vēl neesmu braucis. Tieši šie jaunatklājumi mani visvairāk intriģē," tā 39 gadus vecais francūzis.


Foto: Porsche

Savā paziņojumā Lēbs uzsvēris arī to, ka bez aizraujošajām sacensībām viņš šīs nedēļas nogales izbaudīs arī izklaidējoties, uz vietas izbaudot divas F1 sacensības: „Man būs prieks gan par braukšanu, gan arī par iespēju izbaudīt divas F1 lielās balvas izcīņas, to starpā Monako, kas vienmēr ir kas īpašs."

Lai arī WRC čempions pirmo reizi ņems dalību spēcīgākajā Porsche kausā, viņš jau pagājušajā gadā aizvadīja divas sacensības Francijas nacionālajā Porsche Carrera-Cup seriālā, tajās pārliecinoši uzvarot. Viņa Sebastien Loeb Racing komanda Francijas seriālā 2012. gadā izcīnīja gan braucēju, gan komandas ieskaites uzvaras. Šosezon komanda ir paplašinājusies un Francijā startēs ar nu jau pieciem Porsche automobiļiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png