profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 atkal cīņas kā Prosta un Sennas laikos

Artūrs Virbulis 22.04.2013 - 19:20 F1 atkal cīņas kā Prosta un Sennas laikos
Foto: AP

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bahreinā tika aizvadīts ļoti aizraujošs F1 ceturtais posms, kurā pārliecinošu uzvaru svinēja Sebastians Fetels („Red Bull"). Tomēr aizraujošākie notikumi risinājās tālu aiz viņa - neskaitāmas divcīņas, no kurām visinteresantākā bija starp diviem komandas biedriem, „McLaren" pilotiem Džensonu Batonu un Serhio Perezu.

Vairāku apļu garumā abi „McLaren" cīnījās ar riteni pie riteņa, pie kam divas reizes piloti pat savā starpā saskārās - vienreiz Perezs ar priekšējo antispārnu pieskārās Batona aizmugurējam ritenim, otrajā reizē tika uzsists pa Batona formulas sāniem. Kas skatītājiem bija kā fantastisks šovs, tas boksu celiņā sēdošajam „McLaren" vadītājam Martinam Vitmāršam bija kā murgs, jo iespēja abiem saķerties nopietnāk un izstāties bija ļoti liela.

Kāds diez skatījums ir pašiem iesaistītajiem uz šo agresīvo divcīņu vairāku apļu garumā? „Man pa šiem gadiem ir bijuši daudzi komandas biedri un ar daudziem man ir bijušas labas divcīņas. Tomēr es neesmu pieradis pie tā, ka pie 300 km/h uz taisnes tev sānos ielec komandas biedrs. Tas bija diezgan neierasti un pārsteidzoši, ko tādu es vēl nebiju pieredzējis. Ko tādu tu vari darīt kartingā, un no tā būtu jāizaug," ne pārāk priecīgs par Pereza manevriem bija Džensons Batons.


Batons pēc sacensībām nebija priecīgs. Foto: AP

Turpinot Batons atzīst, ka „viņš bija ļoti ātrs un nobrauca labi, tomēr dažas lietas bija nevajadzīgas. Pie tādiem ātrumiem var atgadīties arī kas nopietns, tādēļ viņam būtu jākļūst mierīgākam. Mēs to noteikti vēl savā starpā izrunāsim".

Interesanti, ka neilgu laiku pirms sacensībām „McLaren" vadītājs Vitmāršs esot Perezam teicis, lai viņš sāktu braukt agresīvāk. Un to viņš arī veiksmīgi realizēja Bahreinā notikušajās sacensībās. „Automašīnas ātrums un stratēģija man atļāva braukt agresīvāk, jo nebija jāaizstāvās no aizmugurē braucošajiem, bet varēju uzbrukt uz priekšu," tā par savām līdz šim labākajām sacensībām „McLaren" sastāvā Serhio Perezs.

„Visi šīs dienas dueļi bija godīgi. Es ar visiem apgājos agresīvi, tomēr pret pārējiem bija tāds pats, kā viņi pret mani. Cīņas ar Batonu gan bija nedaudz par traku, tas bija par daudz. Mēs bijām pārāk agresīvi. Tomēr, kad tu atrodies divcīņā, tad adrenalīns tā vien mutuļo tevī un tu gribi tikai un vienīgi cīnīties. Tu gribi apdzīt priekšā braucošo, lai arī tas būtu tavs komandas biedrs," atklāts ir jaunais meksikāņu talants Perezs.


Perezs var priecāties par komandas biedra pārspēšanu. Foto: Sutton images

23 gadus jaunais pilots uzsver, ka „visas komandas varētu no mums mācīties. Pat tajā laikā, kad mēs viens otru varējām izsist no trases, rācijās valdīja klusums. Viņi man neko neteica, un tas mani priecē. Tas viss bija pārāk riskanti, tādēļ es ceru, ka nākamajās sacīkstēs mēs varēsim viens otram nedaudz vairāk palīdzēt". Rezultātā Perezs Bahreinā finišēja sestajā, bet Batons - desmitajā vietā.

„McLaren" komandas biedru savstarpējās cīņas un ķīviņi jau uzskatāmi par klasiku jau kopš Alēna Prosta un Airtona Sennas laikiem. Arī tuvāk mūsdienām „McLaren" bijusi sarežģīta sezona, kad 2007. gadā sudrabā ietērptie Luiss Hamiltons un Fernando Alonso līdz pat pēdējām sacensībām cīnījās par titulu, un beigās bija spiesti to atdot toreiz ar „Ferrari" braucošajam Kimi Raikonenam.

Lai arī Perezs pēc sacensību intervijās atzina, ka šī komandas biedru cīņa bija pārāk agresīva, viņš nevienā mirklī nevainoja tikai sevi, bet gan abus „McLaren" pilotus. Tas nozīmē, ka jaunais meksikānis nav gatavs padoties Batona priekšā, līdz ar to var paredzēt, ka mēs šogad Pereza un Batona starpā varētu sagaidīt vēl vairākas aizraujošas cīņas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png