profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels dominē notikumiem bagātajā Bahreinas posmā

Go4speed 21.04.2013 - 23:07 Fetels dominē notikumiem bagātajā Bahreinas posmā
Foto: Scanpix/Reuters

Sebastians Fetels („Red Bull") dominēja notikumiem bagātajā Bahreinas F1 Lielās balvas izcīņā un spēja otro reizi sezonā kāpt uz goda pjedestāla pirmā pakāpiena. Tādējādi vācietis vēl vairāk nostiprinājās čempionāta vadībā, kaut arī sezonas vicelīderis Kimi Raikonens („Lotus") finišu sasniedza otrajā vietā. Trešajā vietā soma komandas biedrs Romēns Grožāns, kurš kā lielākā daļa pilotu boksos devās trīs reizes, kamēr Raikonens divas.

Neveiksmīgas sacensības izvērtās kvalifikācijas uzvarētājam Niko Rosbergam („Mercedes"), kurš pirmajos līkumos savu pozīciju noturēja, taču tālākajos apļos bija spiests samierināties ar devīto vietu. Mercedes formulas pret riepām izturas nesaudzīgāk kā vairums komandu, tāpēc Rosbergs boksos devās pat četras reizes. Mazliet labāk veicās otram vācu komandas pilotam, Luisam Hamiltonam, jo izdevās finišā sasniegt piekto pozīciju.

Neapmierināts ar startu Bahreinā var būt arī Fernando Alonso („Ferrari"), kaut arī ne paša vainas dēļ. Spānim radās defekts aizmugurējam antispārnam, kas neatgriezās sākuma pozīcijā pēc „atvēršanās" DRS zonā. Palīdzēt nespēja arī mehāniķi, līdz ar to tikai astotā vieta posmā un Alonso noslīd uz ceturto vietu kopvērtējumā.

Tajā pat laikā savu labo starta vietu pilnībā izmantoja Pols di Resta („Force India") un finišu sasniedza ceturtajā vietā, kaut arī sacensību laikā brits vairakkārt mainīja savu pozīciju pirmajā desmitniekā.

Pēc ilgāka pārtraukuma abi „Mclaren" piloti sasniedza vietas pirmajā desmitniekā. Serhio Perezs finišā sestais, bet Džensons Batons izcīnīja vienu kopvērtējuma punktu par desmito vietu.

Pēc Bahreinas posma Fetela pārsvars kopvērtējumā pār Raikonenu sasniedz desmit punktus, bet trešajā vietā izvirzījies Luiss Hamitons, kam par 27 punktiem mazāk, bet Alonso vēl trīs punktus tālāk.

Pēc šīm sacensībām F1 pārceļas uz Eiropu un nākamais posms notiks Spānijā.

Bahreinas Lielās balvas rezultāti:
1 S Vettel (GER) Red Bull 25
2 KM Räikkönen (FIN) Lotus 18
3 R Grosjean (FRA) Lotus 15
4 P di Resta (GBR) Force India 12
5 LC Hamilton (GBR) Mercedes 10
6 S Perez (MEX) McLaren 8
7 M Webber (AUS) Red Bull 6
8 F Alonso (ESP) Ferrari 4
9 N Rosberg (GER) Mercedes 2
10 J Button (GBR) McLaren 1
11 P Maldonado (VEN) Williams -
12 N Hülkenberg (GER) Sauber -
13 A Sutil (GER) Force India -
14 V Bottas (FIN) Williams -
15 F Massa (BRA) Ferrari -
16 D Ricciardo (AUS) Toro Rosso -
17 C Pic (FRA) Caterham -
18 E Gutiérrez (MEX) Sauber -
19 J Bianchi (FRA) Marussia -
20 M Chilton (GBR) Marussia -
21 G van der Garde (NED) Caterham -

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png