profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bahreinas F1 kvalifikācijā uzvara Rosbergam

Go4speed 20.04.2013 - 15:28 Bahreinas F1 kvalifikācijā uzvara Rosbergam
Foto:Scanpix/Reuters

Niko Rosbergs („Mercedes") kļuvis par Bahreinas F1 kvalifikācijas sacensību uzvarētāju, pārliecinoši apsteidzot pārējos pilotus. Vācietis atzina, ka ir sajūsmā par sasniegumu, jo treniņu sesijā nav bijis vienkārši saprast uz ko formula ir spējīga. Blakus Rosbergam startā stāsies Sebastians Fetels („Red Bull"), kurš izteica atzinību uzvarētājām, jo savā ātrākajā aplī nav manījis kļūdas, kuras būtu iespējams labot un braukt vēl ātrāk.

Trešā starta vieta Fernando Alonso („Ferrari"), kurš noteikti cerēja kvalificēties augstāk, jo trešajā treniņu sesijā bija pārliecinoši ātrāks par konkurentiem, taču kvalifikācijā pēdējā aplī divreiz kļūdījās un izlēma nefinišēt un pataupīt riepas svētdienas sacensībām.

Otrs „Ferrari" pilots Felipe Masa startēs no ceturtās vietas, kaut arī spēja uzradīt tikai sesto ātrāko apļa laiku, jo sodus saņēma Luiss Hamiltons („Mercedes") un Marks Vēbers („Red Bull"). Turklāt Masam atšķirīga riepu stratēģija, jo pirmo nogriezni brazīlietis veiks ar cietākā sastāva riepām.

Nākamajā starta rindā stāsies abi „Force India" braucēji, Pols di Resta un Adrians Zutils, kuriem šis ir lielisks sasniegums, ņemot vērā, ka Bahreina pierādījusi, ka vieta kvalifikācijā ir labs pamats domāt par labām sacensībām kopumā.

Septītais svētdien startēs Marks Vēbers, astotais Kimi Raikonens („Lotus"), bet devītais Luiss Hamoltons, kam piecu vietu sods par ātrumkārbas maiņu. Pirmo desmitnieku noslēdz Džensons Batons („Mclaren"), kurš pēdējā kvalifikācijas kārtā apli nemaz neveica.

Jāpiebilst, ka Sakiras trasē pole position ieguvējs uzvarējis tikai katrās otrajās sacensībās, taču līdz šim par uzvaru nopietni pacīnījušie tikai pirmie četri ātrākie piloti kvalifikācijā.

Sacensības Bahreinā notiks svētdien, 21. aprīlī, pulksten 15:00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png