profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ferrari saviem darbiniekiem uzliek mājas arestu

Artūrs Virbulis 18.04.2013 - 19:20 Ferrari saviem darbiniekiem uzliek mājas arestu
Foto: Ferrari

Šajā nedēļas nogalē Bahreinā risināsies ceturtais F1 posms, un tāpat, kā pagājušajā gadā, to pavadīs Bahreinas opozicionāru protesta akcijas. Lielākie opozicionāri - Al-Wefaq - paziņojuši, ka sākot ar piektdienu rīkos masveida protestus. „Ferrari" komandas vadība uz saspringto situāciju Bahreinas pilsētā Manamā reaģējusi ar norādījumu saviem darbiniekiem nerādīties pilsētas ielās.

Tas nozīmē, ka sākot jau ar šodienu itāļu komandas dalībniekiem liegts apmeklēt bārus, restorānus un citas publiskas iestādes. Vienīgais izņēmums - pīpētāji, kas nespēj iztikt bez savas nikotīna devas, drīkst iziet pie durvīm uzpīpēt. Lai arī situācija Manamā šobrīd vēl ir mierīga, „Ferrari" uzstāj uz to, ka viesnīcas pamest nedrīkst.


Foto: AFP

Šiītu opozicionāri jau divus gadus cīnās pret autoritāro režīmu, kuru jau vairākus gadsimtus vada sunnītu Al-Halifa ģimene. Un tieši F1 sacensību norises laiks ir vislabākais moments, lai opozicionāri varētu pievērst uzmanību Bahreinas problēmām. Tādēļ arī sākot ar piektdienu Manamas pilsētā gaidāmas plašas protesta akcijas.

„Mēs neesam pret F1 sacensībām, bet mēs gribam, lai pasaule sadzird mūsu prasības pēc demokrātijas, cilvēktiesību ievērošanas un tautas vēlētu valdību," tā starptautiskajai presei skaidro Halils Al Marzoks (Khalil al-Marzooq), lielākās opozicionāru grupas vadītājs. Jau nedēļas vidū Manamā notika demonstrācijas, kurās bija redzamas degošas riepas un Molotova kokteiļi. Policija pret demonstrantiem vērsās ar asaru gāzes palīdzību.

Protestētāju galvenais sauklis bija „Asins formula", savukārt atsevišķus plakātus rotāja F1 vadītāja Bērnija Eklstouna portrets, kurš pārsvītrots ar lielu „X". 82 gadus vecais Eklstouns gan pret demonstrantiem izsakās ciniski, uzticoties Bahreinas poliicijas un militārajiem spēkiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png