profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltonam pirmā uzvara kvalifikācijā ar Mercedes

Go4speed 13.04.2013 - 10:23 Hamiltonam pirmā uzvara kvalifikācijā ar Mercedes

Foto: Scanpix/AFP

F1 Ķīnas Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Luiss Hamiltons („Mercedes”). Brits pirmo reizi karjerā kvalifikācijā uzvarēja jaunajā komandā un tas izdevās pietiekami pārliecinoši, par trim sekundes desmitdaļām apsteidzot tuvākos konkurentus.

 Fiasko Ķīnā piedzīvoja „Red Bull” komanda, kuras pārstāvji dažādu sarežģījumu dēļ ir spiesti samierināties ar tālākām starta vietām nekā ierasts. Sezonas līderis Sebastians Fetels iekļuva pēdējā kvalifikācijas kārtā, taču pēc diviem mēģinājumiem tā arī nespēja uzrādīt laiku. Vēl sarežģītāk cīnīties svētdienas sacīkstēs būs Markam Vēberam, kurš tehnisku problēmu dēļ startēs tikai no 14. vietas.

Tikmēr izcili kvalifikāciju aizvadīja „Lotus” pilots Kimi Raikonens, kurš startēs blakus uzvarētājam no otrās vietas. Jāpiebilst, ka somam šis ir izcils nedēļas nogales sākums, jo sacensībās „Lotus” sevi pierādījis kā lieliskus riepu saudzētājus, līdz ar to pārsteigumi nav izslēgti.

Pirmo reizi pēdējās piecās sacensībās savu komandas biedru kvalifikācijā izdevās apsteigt Fernando Alonso („Ferrari”), kurš startēs no trešās vietas, kamēr Felipe Masa ir piektais. Starp abām sarkanajām formulām iespraucās Niko Rosbergs („Mercedes”). Tālāk kvalificējās Romēns Grožāns („Lotus”), Daniels Rikiardo („Toro Rosso”) un Džensons Batons („Mclaren”), kurš ar savu starta vietu bija ļoti apmierināts, iespējams tāpēc, ka svētdien būs vienīgais, kas no pirmā desmitnieka startēs ar cietākā sastāva riepām.

Devītais startēs Sebastians Fetels, bet pirmo desmitnieku noslēdz Niko Hulkenbergs („Sauber”).

Ķīnas lielās balvas izcīņa norisināsies svētdien un sākums pulksten 10:00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png