profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kritiens no kāpas beidzas slimnīcā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 09.04.2013 - 06:45 Kritiens no kāpas beidzas slimnīcā (VIDEO)
Foto: Tariq Al-Turki

Pavisam nelāgi nesen Starptautiskais maratonrallijs Ha'il, kas notika Saūda Arābijā, beidzās WRC 2 klases braucējam Jazīdam Al-Radži. Sportists savā mājas rallijā tobrīd bija pārliecinošs līderis, taču pēdējā posmā Al-Radži ar savu Hummer automašīnu (to viņš iegādājās no slavenā Dakaras rallija braucēja Robija Gordona) nolidoja no kāpas un ar mašīnas priekšu iedūrās zemē. Lai arī mašīna avārijas rezultātā smagi necieta, abi sportisti tika nogādāti slimnīcā, kur noskaidrojās, ka gan pilots, gan stūrmanis salauza muguras skriemeļus.


Ekipāža pirms avārijas. Foto ksaloverksa.info

''Viņi uzbrauca kāpā un grasījās no tās braukt lejā. Ekipāža nodomāja, ka tur iet ceļš, taču tā nebija - tur bija kādus septiņus astoņus metrus liels kritums, pēc kura mašīna krita ar priekšu iedūrās zemē. Abi sportisti paši saviem spēkiem izkļuva no mašīnas, kur nedaudz vēlāk viņi nonāca mediķu rokās,'' stāsta Al-Radži WRC stūrmanis Mihaels Ors, kurš šajā rallijā nebrauca (pilotam bija cits stūrmanis).


Ekipāža pēc avārijas gaida ārstus. Foto ksaloverksa.info

''Al-Radži jau ir pārcietis muguras operāciju un šobrīd viņš joprojām atrodas slimnīcā. Katru dienu sazinos ar viņu, un Al-Radži ir labā garastāvoklī. Zinot viņu, varu teikt, ka viņš darīs visu, lai sacensībās atgrieztos pēc iespējas ātrāk, taču pagaidām tas nebūs izdarāms, jo atveseļošanās varētu ritēt trīs līdz četrus mēnešus. Grūti prognozēt, kad mēs varētu atgriezties WRC, bet ceru, ka tas varētu notikt Somijas WRC rallijā,'' nobeidz stūrmanis.


Al-Radži sevi uztur formā arī slimnīcā. Foto: Twitter

Lai arī šobrīd WRC 2 čempionātā ir jau aizvadīti trīs posmi, Al-Radži ar stūrmani Oru līdz šim piedalījās tikai vienā posmā (Zviedrijā, jo pārējie divi sakrita ar citiem rallijiem), kur arī tika izcīnīta uzvara. Pirms sezonas ekipāžas mērķis bija čempiontituls WRC 2 klasē, taču šobrīd izskatās, ka šis mērķis šogad paliks nesasniedzams.


Al-Radži kalendārs atlikušajai sezonai. Foto: Twitter

Interesanti, ka pilots nesen jau publicēja jauno kalendāru. Vismaz šobrīd atzīmēts, ka ekipāža plāno startēt arī Igaunijas rallijā.

Al-Radži ekipāžas avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png