profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sordo: tas bija traks lēciens (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 08.04.2013 - 19:14 Sordo: tas bija traks lēciens (VIDEO)
Dani Sordo lēciena brīdī. Foto: Citroen Racing

Aizvadītajās brīvdienās Portugālē notika tradicionālās ''Fafe World Rally Sprint'' sacensības, kas ir neliela iesildīšanās pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā Portugāles WRC. Lai arī vairums piloti uz starta stājās ar domu uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu, bija arī tādi braucēji, kas priekšroku deva izklaidēt skatītājus un rezultāts viņiem bija otrā plānā. Kā ziņo organizatori, tad šīs sacensības klātienē esot noraudzījušies nedaudz virs 100 000 skatītāju!

Visātrākais šajā sešus kilometrus garajā posmā bija spānis Dani Sordo. ''Atmosfēra bija satriecoša un sajūtas mašīnā bija ļoti labas. Pirmajā braucienā nebiju pilnībā apmierināts ar mašīnas regulējumiem, bet finālā jau viss bija kārtībā,'' tā pēc posma teica Dani Sordo, kuram šī bija pirmā uzvara pie Citroen automašīnas stūres.


Mads Ostbergs. Foto: Kataras M-Sport rallija komanda

''Tramplīns un lēciens bija traks, taču bijām priecīgi, kad beigās redzējām, ka finišā esam pirms Ostberga. Pēc nevisai labajiem rallijiem Zviedrijā un Meksikā, šis ir labs rezultāts. Tagad centīsimies šo pašu panākumu atkārtot Portugāles rallijā,'' nobeidz Sordo, kurš līdzšinējos 101 WRC posmos līdz šim vēl nav uzvarējis.

Laba debija pie VW Polo R WRC automašīnas stūres padevās norvēģim Andreasam Mikelsenam, taču īsi pirms pēdējā brauciena beigām sportists sagriezās un zaudēja trešo vietu. ''Šī bija unikāla pieredze. Man pēc finiša pat vēl mati stāvēja gaisā,'' sajūsmu neslēpa Andreas Mikelsens, kuram gaidāmais Portugāles WRC posms būs debija pie VW WRC automašīnas stūres. ''Skatītāji bija satriecoši, jo ar savām balsīm un ovācijām viņi spēja panākt to, ka nevarēja dzirdēt mašīnas dzinēja skaņu. Un tas tramplīns... skatītāju kliedzieni burtiski tevi uzmeta gaisā. Gluži kā tramplīnlēkšanā - vienkārši fantastiski.''


Andreas Mikelsens. Foto: Volkswagen-Motorsport

''Ja runājam par manu braukšanu, tad esmu apmierināts ar to, pat neskatoties uz to, ka pēdējā braucienā sagriezos un zaudēju trešo vietu. Tagad ar nepacietību gaidu pašu ralliju, kas ir viens no grūtākajiem WRC čempionātā. Mēs šeit nevaram pieļaut kļūdas, tāpēc darīsim visu iespējamo, lai sasniegtu finišu,'' tā sportists.

''Fafe World Rally Sprint'' kopsavilkums:


Sordo iespaidīgais lēciens:


Sordo lielais lēciens no mugurpuses:


''Fafe World Rally Sprint'' sacensību rezultāti:
1. D.Sordo Citroën DS3 WRC  03:39.3
2. M.Ostbergs  Ford Fiesta RS WRC 
+1.0
3. M.Prokops Ford Fiesta RS WRC  +10.4
4. A.Mikelsens  Volkswagen Polo R WRC 
+17.0
5. R.Kubica Citroën DS3 S2000  +17.9
6. P.Meireles Škoda Fabia S2000 +19.7
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png