profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brazīļi nepadodas un turpina cīņu par WRC posma organizēšanu

Go4speed 06.04.2013 - 07:30 Brazīļi nepadodas un turpina cīņu par WRC posma organizēšanu
Foto: ewrc.cz

Joprojām nav zināms, cik un kādi pasaules rallija čempionāta (WRC) posmi notiks nākamgad. Kandidātposma sarakstā joprojām atrodas Brazīlijas vārds, par kuru pagājušā gada vasarā ļoti skarbi izteicās pašmāju rallija braucējs Paulo Nobre, kurš vienu brīdi pats izmēģināja spēkus WRC.


Foto: ewrc.cz

''Brazīlijas rallija čempionāts šobrīd ir nopietni slims - pat var teikt, viņš guļ slimnīcā un praktiski ir nomiris. Mums Brazīlijā ļoti mīl ralliju. Mēs gribētu cīnīties par WRC posma organizēšanu Brazīlijā, taču, ja viss būs atkarīgs no mūsu federācijas, tad par WRC labāk nedomāt,'' toreiz teica Nobre.

Ja pirms kāda laika Brazīlijas rallija organizatoriem palīdzēt bija gatavs Argentīnas posma vadītājs, tad tagad arī Meksikas posma organizatori gatavi iesaistīties un panākt to, lai Dienvidamerikā varētu aizvadīt divus WRC posmus.

Foto: ewrc.cz

Kā atzīst Meksikas rallija organizators Žils Spitaljērs, tad jau ir notikušas vairākas svarīgas tikšanās ar WRC amatpersonām par Brazīlijas WRC posma iekļaušanu 2014. gada rallija kalendārā. "Tas, ko mēs viņiem (Brazīlijai) varam piedāvāt, ir tas, ko paši esam iemācījušies jau desmit gadus esot WRC čempionātā," iesāk Spitaljērs.

"Brazīlija ir Latīņamerikas valsts, kurai ir daudz līdzību ar Meksiku un kur ir daudz fantastisku vietu, kur rīkot ralliju. WRC menedžerei Mišelai Meitonai pateicu, ka Brazīlijā būtu iespēja sarīkot pat pilnu WRC sezonu, jo šeit ir daudz dažādu ceļu. Mēs pie šī jautājuma esam strādājuši ilgu laiku, tāpēc tagad gaidām atbildi, vai šogad Brazīlijā tiks aizvadīts kandidātposms.''


Foto: ewrc.cz

"Ņemot vērā to, ka drīzumā Riodežaneiro notiks gan Pasaules kauss futbolā, gan Olimpiskās spēles, Sanpaulu varētu būt īstā vieta, kur aizvadīt WRC posmu. Neaizmirstiet, ka Sanpaulu ir ļoti, ļoti bagāta ekonomika.''

Pēdējo reizi WRC posms Brazīlijā notika 1982. gadā, bet 2009. un 2010. gadā Brazīlijā sacentās IRC braucēji (abas reizes uzvarēja Kriss Mīke).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png