profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai WTCC uzlikts lietus lāsts?

Artūrs Virbulis 05.04.2013 - 18:30 Vai WTCC uzlikts lietus lāsts?
Foto: xpbimages

Lietus, pērkons un vētra - šādi laika apstākļi pie mums nav nekas neparasts. Tomēr tieši šī kombinācija šodien pārsteidza WTCC seriālu Marakešā, Marokā, kur bija jānotiek otrā posma pirmajiem brīvajiem treniņiem. Pārplūdušās trases dēļ treniņi ir atcelti, un braucējiem atliek vien cerēt, ka laika apstākļi rīt noskaidrosies.

Otrais pasaules salona automobiļu čempionāta posms iesācies nevis ar motoru rūkoņu boksos un ātriem apļiem trasē, bet gan zibeni, pērkonu un plūdiem. Pēcpusdienā plānotais pirmais brīvais treniņš bez ierunām tika izsvītrots no dienas kārtības, bez iespējām to pārcelt uz vēlāku laiku. Boksu celiņš un daļēji arī trase bija pārplūdusi, kā rezultātā par braukšanu varēja aizmirst. Tādējādi rosība trasē sāksies vien sestdien no rīta, kad tiek cerēts uz labākiem laika apstākļiem.


Millera uzvara lietus apstākļos Monzā. Foto: WTCC

Jāatzīmē, ka šogad WTCC no lietus nespēj tikt vaļā, jo jau ziemas testos lietus dēļ vairākas komandas nespēja izpildīt savus treniņu programmu. Lietus epopeja turpinājās arī pirmajā posmā Monzā, Itālijā, kur abi sacensību braucieni tika aizvadīti slapjā trasē. Un tagad vēl pamatīga vētra Marokā, kur lietus sezona teorētiski jau sen kā beigusies.

Pirmajā šī gada WTCC posmā sevi lietū vislabāk parādīja trīskārtējais čempions Ivans Millers, kurš svinēja divas pārliecinošas uzvaras un parādīja, ka slapjie apstākļi viņam itin nemaz netraucē. Gan pagājušo gadu panākumu, gan arī šo uzvaru dēļ ar „Chevrolet Cruze" braucošais Millers tiek uzskatīts par galveno favorītu uz šī gada čempiona titulu.

WTCC kopvērtējums pēc pirmā posma:
1. Ivans Millers, Chevrolet Cruze, 55 punkti
2. Toms Čiltons, Chevrolet Cruze, 32 punkti
3. Gabrielle Tarkvīnī, Honda Civic, 28 punkti
4. Mihels Nikjērs, Chevrolet Cruze, 18 punkti
5. Alekss Makdovals, Chevrolet Cruze, 18 punkti
6. Tjago Monteiro, Honda Civic, 14 punkti
7. Marks Basengs, Seat Leon, 12 punkti
8. Džeimss Nešs, Chevrolet Cruze, 12 punkti
9. Pepe Oriola, Seat Leon, 10 punkti
10. Robs Hafs, Seat Leon, 9 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png