profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu pilots startēs WRC un reklamēs Igauniju

Mārtiņš Jankovskis 04.04.2013 - 13:51 Igauņu pilots startēs WRC un reklamēs Igauniju
Sanders Pērns. Foto: Timo Anis, timoanis.eu

Pagājušajā gadā pasaules rallija čempionātā (WRC) tika pārstāvēta Igaunija, ko veiksmīgi darīja Ots Tanaks, kurš startēja WRC ieskaitē. Šogad pilots WRC nestartē, taču nesen noskaidrojās, ka Igaunijas vārds WRC čempionātā tomēr tiks pārstāvēts arī šogad.


Pērna mašīnas jaunais dizains. Foto: sanderparn.com

Junioru WRC čempionātā ar Ford Fiesta R2 automašīnu sešos Eiropas posmos startēs igaunis Sanders Pērns, kurš iepriekšējās divās sezonās Igaunijā un Latvijā startēja ar Subaru Impreza automašīnu, bet šogad vienā rallijā spēkus izmēģināja ar Mitsubishi Evo IX. Pagājušajā gadā Pērns startēja trīs Latvijas posmos - Sarmas un Talsu rallijā pilots izcīnīja piekto vietu absolūti, bet Madonas rallijā 21 gadus vecais pilots ierindojās septītajā vietā.


Pērns pagājušā gada Talsu rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Jau pagājušā gada beigās bijām nolēmuš izmēģināt spēkus ārpus Igaunijas robežām. Pateicoties mūsu atbalstītājiem, to šogad varam arī īstenot. Šis būs interesants un izaicinājumiem bagāts gads. Būs daudz jaunu lietu,'' saka Sanders Pērns, kurš piebilst, ka, apskatot starta sarakstu (Junioru WRC čempionātā startēs desmit ekipāžas), konkurence būs sīva, jo ir daudz ātru braucēju.

 
Pērns pagājušā gada Portugāles WRC posmā. Foto: ewrc.cz

Vakar tika publicēts Pērna automašīnas dizains. "Ja tu pasaules rallija čempionātā grūtākajos ceļos cīnies par visaugstākajiem rezultātiem, tad visam jābūt perfekti," turpina Sanders. "Ir svarīgi strādāt visās jomās, un tas attiecas arī uz automašīnas dizainu. Jau pašā sākumā galvenā ideja bija prezentēt mūsu valsti. Līdz ar to mašīnas dizains šogad būs mūsu karoga krāsās - zilā, melnā un baltā. Protams, būs arī vieta sponsoru logo. Esam apmierināti ar to, kāda izskatīsies mašīna, tāpēc ceram, ka mašīnas dizains patiks arī citiem.''

Šogad Junioru WRC čempionāta dalībnieki startēs Portugālē, Grieķijā, Somijā, Vācijā, Francijā un Spānijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png