profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu sportists atklāj, ko dara 30 sekundes pirms starta (VIDEO)

Go4speed 03.04.2013 - 14:48 Somu sportists atklāj, ko dara 30 sekundes pirms starta (VIDEO)
Miko Hirvonens. Foto: Citroen Racing

Pēdējos četros gados pasaules rallija čempionāta (WRC) kopvērtējumā allaž otrajā vietā ierindojās soms Miko Hirvonens, kurš šogad ir nobriedis lauzt šo tradīciju un beidzot izcīnīt čempiontitulu. Taču, aizejot vienam Sebastienam (Lēbam), vietā ir cits - Ožjē, kurš šobrīd ir pārliecinošs līderis.

Kamēr WRC čempionātā ir neliela pauze, tikmēr Miko Hirvonens portālā wrc.com, atbildot uz fanu jautājumiem, sniedza ļoti interesantu interviju, kurā tika runāts ne tikai par ralliju, bet arī par citām lietām, par kurām bieži neviens nerunā.

Ko tu dari 30 sekundes līdz startam?
Kad ir atlikušas 30 sekundes, tad parasti pie sevis sāku tās atskaitīt. Iespējams, dažreiz vēlreiz pārbaudu, vai ir savilktas jostas, pārbaudu rokasbremzi un ielieku pirmajā ātrumā. Tad mēs esam gatavi braukt.


Foto: ewrc.cz

Kurš ir tavs mīļākais WRC ātrumposms?
Katrā rallijā ir ātrumposmi, kas patīk vairāk, bet Somijas Ouninpohja vienmēr būs pārāks par citiem posmiem. Tas ir traks ātrumposms - ātrs, plūstošs un visu laiku tev jābūt sasprindzinājumā. Nav labāka posma par šo.

Kurš līdz šim bijis labākais brīdis tavā karjerā?
Nezinu, bet, kad rallijs mainījās no aizmugures piedziņas Ford Escort uz B grupas mašīnām, tas būtu interesants laiks, kuru gribētos piedzīvot.

Kurš līdz šim bijis pats bīstamākais brīdis tavā karjerā?
Tas bija 2003. gadā Montekarlo WRC rallijā. Tobrīd ātrums bija tikai kādi 30 km/h, taču mēs braucām no kalna, kas bija klāts ar ledu, bet mašīnai virsū bija sliku riepas. Mēs izbraucām cauri kupenai un es vairs neko neredzēju. Sapratu, ka mēs krītam. Mašīnā bija klusums un mēs turpinājām krist. Bija bailīgi.

-
Foto: ewrc.cz

Kura ir tava mīļākā Pop dziesma?
Pop dziesma? Man patīk roks. Esmu liels roka fans. Ir daudz labu grupu un dziesmu, taču man patīk AC/DC, Danko Jones, Limbizkit, Airbourne un citas.

Kura ir pati labākā dzimšanas dienas dāvana, kuru esi saņēmis?
Kad mans dēls bija tik vecs, lai varētu izgatavot kaut ko pats, viņš man piecos gados uzdāvināja koka zobenu. Man tas patika un šobrīd tas manā ofisā ir pielikts pie sienas.

Ko tu darītu, ja nebūtu rallija braucējs?
Šī ir vienīgā lieta, ko esmu gribējis darīt. Esmu to panācis, tāpēc neesmu domājis par to, ko varētu darīt citu bez rallija.

Hirvonens leģendārajā 33 km garajā Ouninpohjas posmā uzstāda vidējo ātrumu 129,55 km/h!


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png