profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs pieļauj muļķīgu kļūdu un izlaiž no rokām GT Series uzvaru

Artūrs Virbulis 02.04.2013 - 18:30 Lēbs pieļauj muļķīgu kļūdu un izlaiž no rokām GT Series uzvaru
Foto: FIA GT Series

Lieldienu nedēļas nogalē Nogaro trasē Francijā risinājās „FIA GT Series" autošosejas seriāla pirmais posms, kurā dalību ņēma arī deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs. Debija viņam un ekipāžas otrajam pilotam Alvaro Parente izdevās lieliska, uzreiz uzvarot kvalifikācijas sacensībās. Tomēr galvenajās sacīkstēs Lēbs pieļāva vieglprātīgu kļūdu, kas, iespējams, „Sebastien Loeb Racing" komandai maksāja uzvaru.

Svētdien notikušajā kvalifikācijas braucienā pirmo sacensību pusi pie stūres sēdēja Parente, kura centieni ar savu „McLaren MP4-12C" apsteigt priekšā braucošo Renē Rastu ar „Audi R8 LMS". Pēc braucēju maiņas Lēbam uz Rasta komandas biedru Nikolausu Mairu-Melnhofu bija trīs sekunžu deficīts, tomēr tas ātri vien tika sadeldēts. Tālāk sekoja izveicīgs Lēba apdzīšanas manevrs, kam attiecīgi sekoja arī uzvara kvalifikācijas braucienā un pirmā starta vieta galvenajās sacensībās.


Lēbs pret galvenajiem „Audi" konkurentiem. Foto: FIA GT Series

Galvenais brauciens notika nākamajā dienā un „Sebastien Loeb Racing" komandai pirmo sacensību pusi pie stūres sēdēja pats komandas vadītājs Lēbs. Viņam uz papēžiem cieši mina kvalifikācijas konkurents Mairs-Melnhofs, tādēļ ātra braucēju maiņa bija jo īpaši svarīga. Tomēr Lēbs nedaudz pārcentās, jo jau pirms automobiļa apstāšanās atsprādzēja savu drošības jostu, tādējādi kā sodu saņemot papildus izbraukšanu cauri boksu celiņam.

Šis sods bija jāizcieš rallija čempiona komandas biedram Parente, kurš cīņā ar Renē Rastu parūpējās par vēl vienu sodu. Parente centās tiks garām Rastam, tomēr slapjajā trasē pārrēķinājās un sagrieza sev priekšā braucošo konkurentu, par to pēc sacensībām saņemot papildus 30 sekunžu sodu. Līdz ar to pēc izcilās kvalifikācijas uzvaras ekipāža Lēbs/Parente galvenās sacensības noslēdza absolūti vien 13. vietā (PRO klasē - 8. vieta).

Par sacensību uzvarētājiem tika kronēti ar „Audi R8 LMS" braucošie Edvards Sandstroms un Franks Stiplers. Nākamais „FIA GT Series" 20.-21. aprīlī risināsies Zolderas trasē, Beļģijā. Zemāk piedāvājam Jums iepazīties ar Sebastjana Lēba apdzīšanas manevru kvalifikācijas sacensībās un galveno sacensību apskatu, kurā iekļautas vairākas avārijas.

Sebastjana Lēba apdzīšanas manevrs kvalifikācijā:


FIA GT Series pirmā posma spilgtākie mirkļi:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png