profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Itāļu komanda spiesta atlikt startu

Go4speed 27.03.2013 - 13:50 Itāļu komanda spiesta atlikt startu
PWRC klases čempions Benito Guerra ar savu Ralliart Italy komandu. Foto: J.Rierola, ralliart.it

Arī šogad pasaules rallija čempionātā (WRC), samaksājot visai prāvu naudas summu, var startēt komandā, kur ekipāžai tiek dota mašīna un tai vairs nav ne par ko jādomā - atliek tikai braukt.

Pagājušajā gadā WRC rallija ietvaros norisinājās ''Rally Class'' seriāls, kurā, samaksājot 260 000 eiro, sportisti varēja startēt ''Symtech Racing'' komandas sastāvā (šī summa nodrošināja braukšanu ar ''Subaru Impreza STR12'' automašīnu un startus sešos apmaksātos posmos). Pirmajā gadā šajā klasē pieteicās četras ekipāžas - viena arī no Latvijas, taču nedaudz vēlāk Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals no šī seriāla izstājās.


Pagājušajā gadā Rally Class uzvarēja Jurijs Protasovs. Foto: ewrc.cz

Taču šis nebija vienīgais šāda veida seriāls, jo līdzīgi nosacījumi bija "Ralliart Italy Cup" dalībniekiem (arī šeit, samaksājot līdzīgu naudas summu, ekipāža startēja apmaksātos un noteiktos posmos, tikai ar Mitsubishi Lancer Evo X automašīnu).

Arī šogad abi šie seriāli plānojas WRC čempionātā, taču pagaidām izskatās, ka ar dalībnieku piesaistīšanu nesokas kā gribētos ne vienam, ne otram. Pirms kāda laika itāļu komanda FIA reģistrēja "Ralliart Italy Cup" seriālu. Kompānija ziņoja, ka jebkuram gribētājam seši Eiropas WRC posmi izmaksās 250 000 eiro. Sākotnēji bija paredzēts, ka šis seriāls sāksies jau Portugālē, taču dienu pirms dalībnieku pieteikšanās termiņa beigām ralliart.it paziņoja, ka tā spiesta Portugāles posmu aizstāt ar Somijas ralliju. Līdz ar to šī seriāla pirmais posms notiks pusotru mēnesi vēlāk Grieķijā. Tas nozīmē to, ka "Ralliart Italy Cup" seriāla organizatori šobrīd, visticamāk, cīnās ar dalībnieku trūkumu.


Benito Guerra pagājušajā gadā Ralliart Italy komandas sastāvā kļuva par PWRC klases čempionu. Foto: J.Rierola, ralliart.it

Visticamāk, tādā pašā situācijā ir nonācis ''Rally Class'' seriāls. Piemēram, ''Rally Class'' mājas lapā pēdējā ziņa ir ielikta pagājušā gada augusta  beigās. Apskatot mājas lapā pieejamo braucēju sarakstu, tur parādās pagājušā gada četru pilotu vārdi, tai skaitā arī Neikšāna, kurš no šī seriāla izstājās augustā. Arī nekur citur šobrīd nav dzirdams, kuri braucēji varētu startēt šajā seriālā.

Šobrīd izskatās, ka šādi seriāli WRC čempionātā pagaidām nav pieprasīti un populāri braucēju vidū. Redzēs, cik un vai vispār kāds braucējs startēs kādā no šiem abiem seriāliem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png