profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WTCC jaunajā sezonā dodas bez izteiktiem favorītiem

Artūrs Virbulis 20.03.2013 - 20:00 WTCC jaunajā sezonā dodas bez izteiktiem favorītiem
Foto: WTCC

Ja Latvijā līdz vasaras autosporta sezonas sākumam vēl nedaudz jāpaciešas, tad pasaulē tā šobrīd jau sāk uzņemt apgriezienus. Pagājušajā nedēļas nogalē Austrālijā startēja F1, savukārt šonedēļ Monzā, Itālijā, savu pirmo 2013. gada sezonas posmu aizvadīs pasaules salona automobiļu čempionāts (WTCC).

Pasaules vadošo salona automobiļu seriālu uz šo sezonu piemeklējušas pamatīgas izmaiņas - WTCC pametusi „Chevrolet" rūpnīcas komanda, kas pēdējos gados pārliecinoši dominēja un izcīnīja pēdējos trīs čempiona titulus. Tādējādi bez darba palika visi trīs vadošie 2012. gada braucēji - čempions Robs Hafs, vicečempions Alans Meņū un 2010. un 2011. gada čempions Ivans Millers.


Honda testu laikā. Foto: Honda

Ja Meņū sev uz 2013. gadu vietu WTCC neatrada, Hafs un Millers spēja sevi nodrošināt ar kokpitiem. Čempions Hafs turpmāk startēs „ALL-INKL.COM Münnich Motorsport" vienībā, kas sagatavojusi trīs „Seat Leon WTCC" automobiļus. Savukārt Millers turpinās braukt ar sev jau ierasto „Chevrolet Cruze 1.6T", kuru apkalpos čempionu vienība „RML", kas līdz pagājušajam gadam apkalpoja „Chevrolet" rūpnīcas komandu. Vienīgā izmaiņa - Millera automobili tagad rotās krievu naftas giganta „Lukoil" simbolika, jo tieši viņi ir kļuvuši par divkārtējā WTCC sponsoru.

Galveno uzmanību gan „Lukoil" velta „Lada" rūpnīcas komandai, kas ziemā Francijā aizvadījusi nopietnus testus. Krievi cer, ka ar „Lada Granta Sport" spēkratu viņi būs konkurētspējīgi un varēs pacīnīties arī par godalgotām vietām. Šo komandu pārstāvēs brits Džeimss Tompsons un krievs Aleksejs Dudukalo.


Lada testu laikā. Foto: Lada

Otra rūpnīcas komanda WTCC seriālā šogad būs „Honda", kas tāpat kā „Lada" jau pagājušajā gadā aizvadīja testa sacensības. Ar pieredzējušo un autošosejā panākumiem bagāto Gabrielu Tarkvīnī un pēc panākumiem alkstošo Tjago Monteiro pie stūres japāņu jaunpienācēji cer jau pirmajā sezonā cīnīties par uzvarām un, iespējams, čempiona titulu.

Komandas pirmais pilots Tarkvīnī sevi neliek favorīta lomā, uzskatot, ka ļoti grūti būs cīnīties pret Milleru un „RML" komandu. Līdzīgās domās ir arī čempions Hafs, savukārt pats Ivans Millers uzskata, ka cīņa nebūs viegla, tomēr „mums ir labas iespējas cīnīties par titulu". Pirmā posma kvalifikācija Monzā, Itālijā, tiks aizvadīta sestdien, 23. martā, savukārt abi braucieni risināsies svētdien, 24. martā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png